Kananmaksapatee
Kananmaksapatee on parasta valmistaa päivää ennen sen tarjoamista, jolloin herkulliset maut ovat saaneet rauhassa tekeytyä.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Gluteeniton
Ainekset
Kananmaksapatee
- 400 g suolatonta voita
- 1 rkl oliiviöljyä
- 1 sipuli hienonnettuna
- 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
- 450 g kananmaksaa
- 1 tl tuoretta timjamia
- 1 ½ dl konjakkia
- ½ tl merisuolaa
- ¼ tl mustapippuroa
- 6 salvian lehteä
Valmistusohje
Kananmaksapatee valmistetaan helposti näin:
- Sulata 150 g voita. Ota keltainen osa talteen.
- Kuumenna öljy paistinpannulla. Kuullota sipuli ja valkosipuli viitisen minuuttia pehmeäksi ja kirkkaaksi. Aseta lautaselle.
- Paista kananmaksa timjamin kanssa öljyssä. Maksa saa jäädä punaiseksi sisältä.
- Lisää konjakki ja anna hautua pari minuuttia.
- Jauha maksa tehosekoittimessa pehmeäksi massaksi. Lisää joukkoon loput voista ja sekoita hyvin. Lisää suolaa ja pippuria maun mukaan.
- Paista salvianlehdet öljyssä, kunnes ne ovat rapeat.
- Laita maksapatee tarjoilukulhoon ja koristele tuoreilla salvianlehdillä. Lisää keltainen voisula pateen päälle lusikalla levittäen.
- Hyydytä kananmaksapatee jääkaapissa.
Lue myös: Maalaiskalkkunapatee
Lue myös Anna.fi: Riistapatee
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kananmaksapatee
Onko ohjeessa kaikki ainekset mukana?
Hei Sitrus! Kiitos tarkkaavaisuudestasi! Lisäsin valkosipulin ainesosaluetteloon ja tarkensin mausteiden määriä. Nyt kaikki ainekset mainittu sekä raaka-ainelistalla että valmistusohjeessa.