Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kananmaksapatee

Kananmaksapatee on parasta valmistaa päivää ennen sen tarjoamista, jolloin herkulliset maut ovat saaneet rauhassa tekeytyä.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Kananmaksapatee

  • 400 g suolatonta voita
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 sipuli hienonnettuna
  • 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
  • 450 g kananmaksaa
  • 1 tl tuoretta timjamia
  • 1 ½ dl konjakkia
  • ½ tl merisuolaa
  • ¼ tl mustapippuroa
  • 6 salvian lehteä

Valmistusohje

Kananmaksapatee valmistetaan helposti näin:

  1. Sulata 150 g voita. Ota keltainen osa talteen.
  2. Kuumenna öljy paistinpannulla. Kuullota sipuli ja valkosipuli viitisen minuuttia pehmeäksi ja kirkkaaksi. Aseta lautaselle.
  3. Paista kananmaksa timjamin kanssa öljyssä. Maksa saa jäädä punaiseksi sisältä.
  4. Lisää konjakki ja anna hautua pari minuuttia.
  5. Jauha maksa tehosekoittimessa pehmeäksi massaksi. Lisää joukkoon loput voista ja sekoita hyvin. Lisää suolaa ja pippuria maun mukaan.
  6. Paista salvianlehdet öljyssä, kunnes ne ovat rapeat.
  7. Laita maksapatee tarjoilukulhoon ja koristele tuoreilla salvianlehdillä. Lisää keltainen voisula pateen päälle lusikalla levittäen.
  8. Hyydytä kananmaksapatee jääkaapissa.

Lue myös: Maalaiskalkkunapatee

Lue myös Anna.fi: Riistapatee


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kananmaksapatee

Sitrus

Onko ohjeessa kaikki ainekset mukana?

Uura / Kotilieden toimitus

Hei Sitrus! Kiitos tarkkaavaisuudestasi! Lisäsin valkosipulin ainesosaluetteloon ja tarkensin mausteiden määriä. Nyt kaikki ainekset mainittu sekä raaka-ainelistalla että valmistusohjeessa.

Vastaa käyttäjälle Uura / Kotilieden toimitusPeruuta vastaus

Sinun täytyy kommentoidaksesi.