Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Katsucurry

Katsucurry on maukas japanilainen arkiruoka, jossa maistuu rapeaksi paistettu broilerinleike, makea currykastike ja riisi.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Katsucurry

  • 4 broilerin rintafileetä
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl suolaa
  • 3 kananmunaa
  • 3 dl pankojauhoja

Riisi

  • 2 dl riisiä (japanilaista sushiriisiä tai puuroriisiä)

Katsu-currykastike

  • 2 sipulia
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 20 g tuoretta inkivääriä
  • 2 porkkanaa
  • 2 jauhoista perunaa
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 4 dl kanalientä (valmista tai kanaliemikuutio + vettä)
  • 2 rkl currymausteseosta
  • 1 tl kurkumaa
  • ¼ tl suolaa
  • 2 rkl mangochutneya tai hunajaa

Uppopaistamiseen

  • 5 dl rypsiöljyä

Lisukkeet

  • 500 g valkokaalia raastettuna
  • 200 g pikkelöityjä vihanneksia

Valmistusohje

Katsucurry valmistetaan helposti näin:

  1. Mittaa kolme desiä vehnäjauhoja laakealle lautaselle. Sekoita joukkoon yksi teelusikallinen suolaa. Riko kolme kananmunaa syvälle lautaselle. Riko munien rakenne haarukalla. Mittaa toiselle laakealle lautaselle kolme desiä pankojauhoja tai korppujauhoja. Nuiji neljä broilerinfileetä lihanuijalla tasaisiksi. Kääntele nuijitut rintafileet ensin vehnäjauhoissa, sitten kananmunassa ja lopuksi pankojauhoissa.
  2. Laita kaksi desiä riisiä kiehumaan. Keitä riisi Kotilieden ohjeella.
  3. Paista fileet kastikkeen valmistuksen jälkeen.
  4. Kuori ja viipaloi kaksi sipulia ja neljä valkosipulinkynttä. Raasta 20 grammaa inkivääriä. Kuori kaksi porkkanaa ja pilko ne noin sentin kuutioiksi. Kuori kaksi perunaa ja pilko ne noin puolentoista sentin kuutioiksi.
  5. Kuullota kasviksia kuumassa öljyssä kasarissa noin 10 minuuttia. Lisää pannulle kaksi ruokalusikallista vehnäjauhoja ja pyörittele kasviksia hetki, että jauhot tarttuvat hyvin kasviksiin. Lisää kasariin neljä desiä kanalientä, kaksi ruokalusikallista currymausteseosta, yksi teelusikallinen kurkumaa ja yksi neljäsosa teelusikallista suolaa. Sekoittele vähän ja laita kansi päälle. Anna currykastikkeen muhia noin 25 minuuttia pienellä lämmöllä. Siivilöi kasvikset pois kastikkeesta. Lisää siivilöidyn kastikkeen joukkoon lopuksi mangochutneya tai hunajaa.
  6. Kaada kasariin sen verran rypsiöljyä, että pannun pohjalle tulee noin kolmen sentin kerros öljyä. Kuumenna öljy 180 asteeseen ja uppopaista leivitetyt kanafileet kypsiksi.
  7. Tarjoa leivitetyt pihvit keitetyn riisin ja currykastikkeen kanssa. Japanilaiseen tyyliin tarjolle laitetaan myös kaaliraastetta ja pikkelöityjä vihanneksia.

Vinkki! Leivitys: Näin onnistut paneroinnissa ja saat aikaan rapean kuorrutteen

Katsucurry
Katsu-curry tarjotaan riisin kanssa. © iStockphoto

Lue myös Anna.fi: Tonkatsu eli japanilainen possunleike


Kommentoi

Kommentoi juttua: Katsucurry

Sinun täytyy kommentoidaksesi.