Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kananpoikasalaatti

Kananpoikasalaatti syntyy broilerin rintafileistä, melonista, omenista ja muista kasviksista. Kun salaatin joukkoon sujauttaa keitettyä riisiä on illan ateria valmis.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Kananpoikasalaatti

  • 300-400 g broilerin rintafileitä
  • ½ rkl rypsiöljyä
  • 1 rkl currya
  • ½ tl suolaa
  • 3 dl pitkäjyväistä riisiä
  • 2 maissintähkää tai 200 g pakastemaissia
  • 1 ruukku tai kerä roomansalaattia
  • 1 punainen paprika
  • 1 keltainen paprika
  • 200 g minitomaatteja
  • ½ hunaja- tai verkkomelonia
  • 1 omena
  • 3-4 porkkanaa
  • nippu kevät- tai ruohosipulia

kastike:

  • 1 dl seesami- tai rypsiöljyä
  • 3 rkl valkoista balsamietikkaa
  • 3-4 tl currya
  • 2-4 tl soijakastiketta
  • pari tippaa tabascoa tai ripaus cayennepippuria
  • ½-1 dl omenamehua

koristeeksi:

  • tuoretta korianteria tai lehtipersiljaa

Valmistusohje

Kananpoikasalaatti valmistuu helposti näin:

  1. Keitä riisi ohjeen mukaan.
  2. Hiero broilerifileisiin öljy ja mausteet ja kypsennä niitä pannulla tai grillissä 10-15 minuuttia.
  3. Kypsennä maissintähkät tai sulata pakastemaissi.
  4. Huuhtele ja valuta salaatti. Leikkaa kasvikset ja hedelmät paloiksi.
  5. Sekoita kastikkeen aineet ja lisää puolet kastikkeesta jäähdytetyn riisin sekaan.
  6. Revi salaatinlehdet, asettele lautasille ja lisää kerroksittain riisiä sekä kasvis- ja hedelmäpaloja. Asettele päälle viipaloitu broilerifilee, kostuta kastikkeella ja koristele kananpoikasalaatti tuoreilla yrteillä.

Katso myös: Helppoa ja nopeaa arkiruokaa

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Tulistunut broileri


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kananpoikasalaatti

Sinun täytyy kommentoidaksesi.