Kananpoikasalaatti
Kananpoikasalaatti syntyy broilerin rintafileistä, melonista, omenista ja muista kasviksista. Kun salaatin joukkoon sujauttaa keitettyä riisiä on illan ateria valmis.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Gluteeniton
- Maidoton
Ainekset
Kananpoikasalaatti
- 300-400 g broilerin rintafileitä
- ½ rkl rypsiöljyä
- 1 rkl currya
- ½ tl suolaa
- 3 dl pitkäjyväistä riisiä
- 2 maissintähkää tai 200 g pakastemaissia
- 1 ruukku tai kerä roomansalaattia
- 1 punainen paprika
- 1 keltainen paprika
- 200 g minitomaatteja
- ½ hunaja- tai verkkomelonia
- 1 omena
- 3-4 porkkanaa
- nippu kevät- tai ruohosipulia
kastike:
- 1 dl seesami- tai rypsiöljyä
- 3 rkl valkoista balsamietikkaa
- 3-4 tl currya
- 2-4 tl soijakastiketta
- pari tippaa tabascoa tai ripaus cayennepippuria
- ½-1 dl omenamehua
koristeeksi:
- tuoretta korianteria tai lehtipersiljaa
Valmistusohje
Kananpoikasalaatti valmistuu helposti näin:
- Keitä riisi ohjeen mukaan.
- Hiero broilerifileisiin öljy ja mausteet ja kypsennä niitä pannulla tai grillissä 10-15 minuuttia.
- Kypsennä maissintähkät tai sulata pakastemaissi.
- Huuhtele ja valuta salaatti. Leikkaa kasvikset ja hedelmät paloiksi.
- Sekoita kastikkeen aineet ja lisää puolet kastikkeesta jäähdytetyn riisin sekaan.
- Revi salaatinlehdet, asettele lautasille ja lisää kerroksittain riisiä sekä kasvis- ja hedelmäpaloja. Asettele päälle viipaloitu broilerifilee, kostuta kastikkeella ja koristele kananpoikasalaatti tuoreilla yrteillä.
Katso myös: Helppoa ja nopeaa arkiruokaa
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Tulistunut broileri
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kananpoikasalaatti