Kanelipullakeksit voi nimetä myös korvapuustikekseiksi. Keksit sopivat hyvin myös joulumyyjäisiin, sillä ne voi leipoa muutamaa päivää ennen myyjäisiä.
Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
40 annosta
Kasvis
Ainekset
200 g
voita
1 ½ dl
sokeria
1
kananmuna
5 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
2 tl
vaniljasokeria
½ tl
suolaa
Täyte:
50 g
pehmeää voita
1 dl
ruokokidesokeria
1 tl
jauhettua kanelia
Valmistusohje
1. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää kananmuna huolella sekoittaen. Sekoita kuivat aineet ja lisää taikinan joukkoon. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kääri taikina kelmuun ja anna kovettua jääkaapissa puoli tuntia.
2. Kauli taikina ohueksi, suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Sekoita täytettä varten kulhossa pehmeä voi, ruokokidesokeri ja kaneli. Levitä taikinalevyn päälle. Kääri taikina tiukalle rullalle. Leikkaa rullat kahteen osaan ja kääri kelmuun. Anna rullien kovettua jääkaapissa puoli tuntia. Leikkaa ne puolen sentin viipaleiksi ja nosta leivinpaperoidulle uunipellille.
3. Paista uunissa 200 asteessa noin 10 minuuttia. Anna piparien jäähtyä ja kuivua rauhassa ritilän päällä.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kanelipullakeksit
Kanelipullakekseistä puuttuu jauho.