Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kanelipullakeksit

Kanelipullakeksit voi nimetä myös korvapuustikekseiksi. Keksit sopivat hyvin myös joulumyyjäisiin, sillä ne voi leipoa muutamaa päivää ennen myyjäisiä.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
40  annosta

Ainekset

  • 200 g voita
  • 1 ½ dl sokeria
  • 1 kananmuna
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • ½ tl suolaa

Täyte:

  • 50 g pehmeää voita
  • 1 dl ruokokidesokeria
  • 1 tl jauhettua kanelia

Valmistusohje

1. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää kananmuna huolella sekoittaen. Sekoita kuivat aineet ja lisää taikinan joukkoon. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kääri taikina kelmuun ja anna kovettua jääkaapissa puoli tuntia.

2. Kauli taikina ohueksi, suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Sekoita täytettä varten kulhossa pehmeä voi, ruokokidesokeri ja kaneli. Levitä taikinalevyn päälle. Kääri taikina tiukalle rullalle. Leikkaa rullat kahteen osaan ja kääri kelmuun. Anna rullien kovettua jääkaapissa puoli tuntia. Leikkaa ne puolen sentin viipaleiksi ja nosta leivinpaperoidulle uunipellille.

3. Paista uunissa 200 asteessa noin 10 minuuttia. Anna piparien jäähtyä ja kuivua rauhassa ritilän päällä.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 25/16.

Myös nämä pikkuleivät maistuvat joulunaikaan:

Pähkinäcookiet

Pähkinäcookiet

mausteiset keksit

Mausteiset keksit

raakakeksit

Raakakeksit

Ruoka.fi: Rocky road


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kanelipullakeksit

Aila Huuska

Kanelipullakekseistä puuttuu jauho.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.