Reseptit
alle 30 min
Kiitos

Kantarellipikkelsi

Kantarellipikkelsi, etikkasienet tai pikkelöidyt kantarellit, tällä herkulla on monta nimeaä. Pikkuiset, vasta nousseet rouskut ja kantarellit ovat suloisia kuin vauvat. Säilö kauneimmista muutama sienitölkki lahjaksi tai juhla-aterialle.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Kantarellipikkelsi eli etikkasienet:

2 l kantarelleja eli keltavahveroita
Mainos

liemeen:

4 dl vettä
2 dl sokeria
1 tl suolaa
10 valkopippuria
10 roseepippuria
4 mausteneilikkaa
1 laakerinlehti
1 kesäsipuli varsineen
1.5 dl väkiviinietikkaa

Valmistusohje

1. Puhdista kantarellit ja kuumenna niitä kattilan pohjalla omassa mehussaan sekoitellen, kunnes ne kutistuvat hiukan.

2. Kiehauta vesi ja mausteet. Lisää etikka ja kuumenna vielä kerran.

3. Lado sienet tölkkiin vähän kerrallaan ja kaada tai nosta kuumaa maustelientä päälle.

4. Sulje kantarellipikkelsin tölkki heti.

Katso myös: Sesongin herkku – kantarelli taipuu moneen

Lue myös Anna.fi/Ruoka: Kantarelli on metsän kultaa

Keskustelu

Kommentoi juttua: Kantarellipikkelsi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X