Kappelileipä
Kappelileipä on suomalaisten suosikkileipä 1970-luvulta. Tämä lämmin leipä koostuu jauhelihapihvihvistä ja kananmunasta. Se on itsessään jo tuhti ateria. Kappelin leivälle voi paistaa höysteeksi myös rapsakkaa pekonia.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 2 annosta
Ainekset
Kappelileipä:
- 2 kaurapaahtoleipää tai ruisvuokaleipäviipaletta
- rasvaa leivälle
- 1 rkl sinappia
Pihvi
- noin 300 g naudanpaistijauhelihaa
- 1 tl suolaa
- 0.5 tl valkopippuria
- ripaus maustepippuria
- 1-2 punasipulia
- rasvaa paistamiseen
- 2 kananmunaa
Valmistusohje
1. Voitele leivät rasvalla ja paahda pannulla. Sipaise päälle sinappia.
2. Mausta jauheliha suolalla ja pippureilla. Muovaa lihasta kaksi reilua pihviä ja paista ne rasvassa. Nosta pihvit leiville. Paista renkaiksi leikatut punasipulit.
3. Paista kananmunat häränsilmiksi ja nosta pihvin päälle. Tarjoa kappelileivän kanssa raakaa tai ruskistettua punasipulia, etikkakurkku- ja etikkapunajuurikuutioita.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kappelileipä
Toi on muuten oopperavoileipä!!
Kappelileipään tulee kinkkua!
Olet oikeassa. Kotiliedessä on nyt sellaisia harrastelijakokkeja säveltämässä reseptejä että näistä reseptintekeleistä alkaa tuntea melkoista myötähäpeää.
Oopperaleipä: jauhelihapihvi ja paistettu muna
Kappelileipä: paistettuja palvikinkkusiivuja ja paistettu muna
Lohikappelileipä: paist graavilohta ja paistettu muna
Eipäs vaan kyllä lohikappeliin tulee ihan oikea paistettua lohi eikä mitään kraavilohta!