Karitsan ulkofilee
Karitsan ulkofilee on leveä ja ohut filee, joka kypsyy todella nopeasti. Tämän yksinkertaisemmaksi ei karitsan ulkofileen ohje voi tulla! Tarjoa juhlaruoaksi sopiva karitsan filee uunijuuresten kanssa.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
- Gluteeniton
Ainekset
Karitsan ulkofilee
- 1 kg karitsan ulkofileetä
- 1 tl suolaa
- ½ tl vastarouhittua mustapippuria
- 1-2 rkl voita
Valmistusohje
Karitsan ulkofilee valmistuu näin:
1. Kuumenna paistinpannu, paista lihaa pari minuuttia molemmin puolin. Mausta liha suolalla ja pippurilla.
2. Anna lihan vetäytyä hetki ja leikkaa annospaloiksi.
3. Tarjoile karitsan ulkofilee esimerkiksi uunijuuresten kanssa
Lue myös Anna.fi: Näin teet mausteista karitsaa paahdetulla bataatilla
Kommentoi
Kommentoi juttua: Karitsan ulkofilee
Kilon pötkö pari minuuttia molemmin puolin? Jep, ja tällä ohjeella saat lähes raakaa lihaa.
Pannulla ruskistamisen jälkeen liha 100 asteiseen uuniin, kunnes sisälämpötila on 56 astetta. Tämän jälkeen folion sisään vetäytymään ennen tarjoilua.
Juu yllätyin positiivisesti kun tein omalla kohdallani enemmän aikaa ja suolaa oliiviöljyn sivelin rosmariini nipulla. Herkkua.