Valmistusohje
Karitsan paahtopaisti, tattirisotto ja tumma dijonkastike on juhlava ateria. Tattirisottoon voi käyttää syksyllä kuivatut sienet. Jotta tattirisotto pysyy mehukkaana, aloita sen valmistelu jo paahtopaistien kypsennyksen aikana.
1. Laita kuivatut sienet likoamaan tunniksi kädenlämpöiseen veteen. Nosta karitsan paahtopaistit huoneenlämpöön noin puolisen tuntia ennen kypsentämistä.
2. Ruskista karitsan paahtopaistit kauttaaltaan voi-öljyseoksessa ja nosta uunivuokaan. Aseta paistomittari pienimpään paisteista. Kypsennä paahtopaisteja 150-asteisessa uunissa, kunnes sisälämpötila näyttää 54-56 astetta. Mausta paistit ripauksella suolaa ja rouhittua mustapippuria ja kääri paistit yksitellen folioon. Anna niiden vetäytyä hetki.
3. Valuta sienet, säästä liemi ja pilko pienemmiksi. Paista sienet kattilassa voissa kauniin kullanruskeiksi. Nosta hetkeksi syrjään. Kuullota kattilassa hienonnetut sipulit. Lisää hieman öljyä. Lisää riisi ja sekoita, kunnes öljy kiillottaa riisin. Lisää sieniliemi ja sekoita, kunnes liemi on imeytynyt riisiin. Lisää kasvislientä vähissä erissä aina neste riisiin imeyttäen.
4. Jatka hauduttamista ja liemen lisäämistä, kunnes risotto on lähes kypsää, aikaa kuluu noin 20 minuuttia. Lisää lopuksi vaahdotettu kerma, parmesaaniraaste ja mausta tattirisotto suolalla ja rouhitulla mustapippurilla.
5. Valuta lihasta valunut paistoliemi kattilaan ja lisää joukkoon lihalientä tarpeen mukaan. Lisää punaviini, hienonnettu sipuli ja anna kiehua 10 minuuttia. Siivilöi kastike ja vatkaa joukkoon voi ja sinappi. Mausta. Leikkaa karitsan paahtopaistit viipaleiksi ja tarjoa lämpimien vihannesten, tattirisoton ja punaviinikastikkeen kanssa.
Keskustelu
Millä tavalla voi ja sinappi olisi pitänyt lisätä kastikkeeseen? Nyt ne tekivät samean rakeisen kerroksen mikä lillui kastikkeen pinnalla.
Kommentoi juttua: Karitsan paahtopaisti, tattirisotto ja tumma dijonkastike