Reseptit
yli 60 min
6

Yrttikuorrutettu karitsankruunu

Lammas on pääsiäispöydän ehdoton kunkku. Tässä karitsankruunussa on rapea yrtti-leipäkuorrute. Voit vaihtaa kuorrutteen yrttejä mielesi mukaan.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Karitsankruunu:

noin 1 kg karitsankruunua
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria

Kuorrutus

2 ruukkua lehtipersiljaa
60 g voita
1/2 sitruunankuori
2 valkosipulinkynttä
2 viipaletta paahtoleipää
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria

Valmistusohje

1. Ota lihat ajoissa huoneenlämpöön. Putsaa ylimääräinen rasva pois.

2. Hiero lihan pintaan suola, pippuri ja öljy. Paista kuumalla pannulla nopeasti kauttaaltaan pinnat kiinni.

3. Tee kuorrutus. Laita tehosekoittimeen hienonnettu persilja, huoneenlämpöinen voi, hyvin pestyn sitruunankuori, paloitellut valkosipulinkynnet ja paahtoleipä. Aja tasaiseksi tahnaksi. Mausta suolalla ja pippurilla.

4. Levitä yrttikuorrutus kauttaaltaan lihalle. Laita lihat pellille leivinpaperin päälle. Paina paistomittari lihan paksuimpaan kohtaan.

5. Paista 200 asteisessa uunissa niin, että lihan sisälämpötila on 56 astetta, paistoaika noin 15–18 minuuttia. Ota pois uunista, peitä foliolla ja anna lihan vetäytyä hetki.

Tarjoa lisänä Hasselbackan perunapaistosta.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 7/17.

Kokeile myös näitä meheviä lammasruokia:

karitsan kruunukyljykset

Karitsan kruunukyljykset

Karitsan kyljykset

Karitsankyljykset

Karitsanpotkat uunissa

Karitsanpotkat uunissa

Ruoka.fi: Yrttimarinoituja karitsankyljyksiä ja rosmariinikastiketta

Avainsanat

Avainsanat: Sesongit ja teemat: Ruokavalio: Ateriatyyppi: Raaka-aineet:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Yrttikuorrutettu karitsankruunu

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X