Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Karitsankare

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
4 annosta

Ainekset

Karitsankare

  • 1 kg lampaan- tai karitsankaretta

Yrtti-sitruunamarinadi

  • 5 valkosipulinkynttä
  • ½ dl oliiviöljyä
  • 2 sitruunan raastettu kuori ja puristettu mehu
  • 5 oksaa rosmariinia
  • 5 oksaa timjamia
  • 1 nippu lehtipersiljaa
  • ½ tl rouhittua mustapippuria
  • 2 tl suolaa

Valmistusohje

Karitsankare tehdään helposti näin:

  1. Teen ensin marinadi. Kuori ja pilko viisi valkosipulinkynttä hieman pienemmiksi. Raasta kahdesta sitruunasta kuori ja purista mehut. Ota viisi oksaa rosmariinia ja viisi oksaa timjamia. Riivi rosmariinista ja timjamista lehdet. Hienonna yksi iso nippu lehtipersiljaa. Sekoita ainekset tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella karkeaksi marinadiksi. Seoksen ei tarvitse olla sileää. Mausta puolikkaalla teelusikallisella mustapippuria ja kahdella teelusikallisella suolaa.
  2. Ota kaksi karitsan- tai lampaankaretta. Poista lihasta mahdolliset kalvot ja rapsuta luista myös mahdolliset kalvot pois veitsellä. Hiero molempiin kareisiin marinadia, jätä pari lusikallista marinadia kulhoon odottamaan tarjoilua. Laita karitsankare muovipussiin tai astiaan, jonka voi sulkea tiiviisti. Anna marinoitua huoneenlämmössä noin tunti.
  3. Paista kareet todella kuumalla pannulla molemmilta puolilta öljyssä tai voissa. Tarjoa heti, jos haluat, että liha jää erittäin punaiseksi sisältä. Jos haluat, että liha on roseeta sisältä, nosta kareet uunivuokaan ja jatka paistamista 180 asteessa uunin ylätasolla noin 10 minuuttia. Lihan paistomittari tulee avuksi halutessasi juuri oikean kypsyisen lihan. Työnnä mittari keskikohtaan. Liha on mediumia, kun mittari näytttää noin 50–56 astetta. Nosta liha leikkuulaudalle ja anna vetäytyä pari minuuttia.
  4. Leikkaa karitsankare tarjolle ja lusikoi päälle loput marinadista.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 7/2021.

Lue myös: 4 vaihtoehtoa perinteiselle lammaspaistille

Lue myös Anna.fika: Näin onnistut lampaanlihan valmistamisessa – kokosimme parhaat lammasreseptit sekä vinkit marinointiin ja lisukkeisiin


Kommentoi

Kommentoi juttua: Karitsankare

Sinun täytyy kommentoidaksesi.