Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Tulinen karitsankare

Lammas sopii syötäväksi muulloinkin kuin pääsiäisen aikaan. Harissalla tymäköitetyn jogurttikastikkeen ja ruokaisan tabbouleh-salaatin kanssa tarjottuna koossa on mainio syysruoka.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Tulinen karitsankare

  • noin 1 kg karitsankareeta

Marinadi:

  • 1 dl oliiviöljyä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 tl jauhettua kanelia
  • 1 tl juustokuminaa
  • 1 tl jauhettua inkivääriä
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1 appelsiinin kuori raastettuna
  • 1 sitruunan kuori raastettuna
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria

Valmistusohje

Karitsankare valmistuu näin:

1. Puhdista lihasta ylimääräinen rasva, osan voi jättää, jotta liha ei kuivu paistettaessa. Leikkaa kare pihveiksi luuta pitkin.

2. Sekoita marinadin ainekset keskenään. Kaada se lihojen päälle ja marinoi tunti huoneenlämmössä. Mausta pihvit suolalla ja pippurilla.

3. Paista kuumalla pannulla useassa erässä 3–5 minuuttia per puoli. Tarjoa tabboulleh-salaatin ja minttujogurtin kanssa.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 20/17.

Kokeile myös näitä lammasruokia:

Yrttikuorrutettu karitsankruunu

Yrttikuorrutettu karitsankruunu

Maukas lammaspata sopii juhlapöytään

Maukas lammaspata

Ruoka.fi: Lammastagine


Kommentoi

Kommentoi juttua: Tulinen karitsankare

Sinun täytyy kommentoidaksesi.