Reseptit
12
Kiitos

Karpalokranssi

Perinteinen pullakranssi on näyttävä kahvipöydän tarjottava. Siitä riittää suuremmallekin porukalle. Kranssiin sisään sopivat erilaiset marjat ja paistonkestävät hillot.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Karpalokranssi

1/2 annosta pullataikinaa

Täyte:

75 g pehmeää voita
2 dl pakastekarpaloita
1 dl ruokosokeria

Voiteluun:

kananmunaa

Pinnalle:

raesokeria tai mantelilastuja

Valmistusohje

1. Tee pullataikina ohjeen mukaan.

2. Kauli taikina levyksi jauhotetulla työpöydällä. Levitä pohjalle ensin pehmeä voi, ripottele sitten pinnalle jäiset karpalot ja sokeri. Kääri tiukalle rullalle. Nosta rulla pellille leivinpaperin päälle. Leikkaa pituussuunassa 2–3 osaan. Kieputa kahdella tai letitä kolmella, ja yhdistä päät tiukasti yhteen. Painele pudonneet karpalot takaisin taikinaan.

3. Anna kranssin nousta lämpimässä paikassa liinan alla 30 minuuttia.

4. Voitele kohonnut kranssi vatkatulla kananmunalla. Koristele pinta raesokerilla tai mantelilastuilla.

5. Paista kranssia 200 asteessa noin 20–25 minuutitia, kunnes se on kauniin kullanruskea.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 24/17.

Pulla on parasta:

Bostonkakku

Karpalo-pähkinäboston

mustikkaboston

Mustikka-boston

stollen

Joulupulla Stollen

Ruoka.fi: Satumainen manteliboston

Keskustelu

Kommentoi juttua: Karpalokranssi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X