Reseptit
yli 60 min
3

Kartanon saaristolaisleipä

Ainekset

Lisää kauppalistalle
1 l appelsiinimehua
100 g hiivaa
1 tl suolaa
3 dl siirappia
3 dl ruisjauhoja
3 dl kaljamallasta
3 dl vehnäleseitä
1.2 l vehnäjauhoja

Siirappivesi:

1 dl siirappia
0.5 dl vettä

Valmistusohje

1. Lämmitä appelsiinimehu
kädenlämpöiseksi ja liota
hiiva. Lisää suola, siirappi
ja jauhot. Sekoita käsin
tasaiseksi.

2. Jaa taikina kolmeen voideltuun
vuokaan. Anna kohota
tunti liinan alla.

3. Paista ensin 150-asteisessa
uunissa tunti.

4. Sivele siirappivedellä ja
paista vielä noin 30 minuuttia.

5. Anna vetäytyä vähintään
seuraavaan päivään.

Keskustelu

Tämä on tosi hyvää! Mutta annoksesta tulee ehdottomasti 4 leipää. Pahvivuoat, joita yleisimmin myydään, ovat niin pieniä, että taikina tulee helposti yli. Vuokaan pitää jättää noin puolet kohoamistilaa. Minun leipäni pursuivat vuoista alla olevalle pellille (onneksi oli pelti).

Minulle kävi samoin, että taikina nousi yli, onneksi laiton pahvivuuat metallisiin Leipävuokiin. Leipä oli kyllä maukasta. Seuraavaksi laitan neljä vuokaa.

Kommentoi juttua: Kartanon saaristolaisleipä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X