Reseptit
yli 60 min
3
Kiitos

Kartanon saaristolaisleipä

Makea saaristolaisleipä on joulun lemppari. Tällä ohjeella onnistut myös vegaanisessa versiossa.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Saaristolaisleipä:

1 l appelsiinimehua
100 g hiivaa
1 tl suolaa
3 dl siirappia
3 dl ruisjauhoja
3 dl kaljamallasta
3 dl vehnäleseitä
1.2 l vehnäjauhoja

Siirappivesi:

1 dl siirappia
0.5 dl vettä

Valmistusohje

1. Lämmitä appelsiinimehu kädenlämpöiseksi ja liota hiiva. Lisää suola, siirappi ja jauhot. Sekoita käsin tasaiseksi.

2. Jaa taikina kolmeen voideltuun vuokaan. Anna kohota tunti liinan alla.

3. Paista ensin 150-asteisessa uunissa tunti.

4. Sivele siirappivedellä ja paista vielä noin 30 minuuttia.

5. Anna vetäytyä vähintään seuraavaan päivään.

Katso myös: Saaristolaisleipä maistuu ympäri vuoden – 5 mehevää ohjetta

Keskustelu

Tämä on tosi hyvää! Mutta annoksesta tulee ehdottomasti 4 leipää. Pahvivuoat, joita yleisimmin myydään, ovat niin pieniä, että taikina tulee helposti yli. Vuokaan pitää jättää noin puolet kohoamistilaa. Minun leipäni pursuivat vuoista alla olevalle pellille (onneksi oli pelti).

Minulle kävi samoin, että taikina nousi yli, onneksi laiton pahvivuuat metallisiin Leipävuokiin. Leipä oli kyllä maukasta. Seuraavaksi laitan neljä vuokaa.

Kommentoi juttua: Kartanon saaristolaisleipä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X