saaristolaisleipä
Reseptit
yli 60 min
3
Kiitos

Kartanon saaristolaisleipä

Makea saaristolaisleipä on joulun lemppari. Tällä ohjeella onnistut myös vegaanisessa versiossa.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Saaristolaisleipä:

1 l appelsiinimehua
100 g hiivaa
1 tl suolaa
3 dl siirappia
3 dl ruisjauhoja
3 dl kaljamallasta
3 dl vehnäleseitä
1.2 l vehnäjauhoja

Siirappivesi:

1 dl siirappia
0.5 dl vettä

Keskustelu

Tämä on tosi hyvää! Mutta annoksesta tulee ehdottomasti 4 leipää. Pahvivuoat, joita yleisimmin myydään, ovat niin pieniä, että taikina tulee helposti yli. Vuokaan pitää jättää noin puolet kohoamistilaa. Minun leipäni pursuivat vuoista alla olevalle pellille (onneksi oli pelti).

Minulle kävi samoin, että taikina nousi yli, onneksi laiton pahvivuuat metallisiin Leipävuokiin. Leipä oli kyllä maukasta. Seuraavaksi laitan neljä vuokaa.

On todella hyvää leipää,muunan vähän ohjeita jauhojen suhteen,kaikkea mitä löytyy kaapista.

Hyvä ja helppo resepti.olen tehnyt usein ja tänään näin kalseana päivänä leivontaa.

Kommentoi juttua: Kartanon saaristolaisleipä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X