Reseptit
30-60 min
4
Kiitos

Kasvis-cannellonit

Ainekset

Lisää kauppalistalle
noin 250 g cannelloneja, täytettäviä pastaputkia

täyte:

1 iso palsternakka
2 keskikokoista porkkanaa
½ pieni kesäkurpitsa
1 sipuli
3 rkl oliiviöljyä
1 tl juustokuminaa
1/4 tl curryjauhetta
1 dl pinjansiemeniä
1 prk (250 g) ricottajuustoa
0.5 dl parmesaaniraastetta
4 rkl hienonnettuja tuoreita yrttejä, esim. kirveliä, basilikaa ja/ tai persiljaa

Kasvis-kermakastike:

½ pieni kesäkurpitsa
2 valkosipulinkynttä
1 rkl oliiviöljyä
1 tl kurkumaa
3 dl kuohukermaa
2 tomaattia
0.5 dl parmesaaniraastetta

Valmistusohje

1. Kuori ja raasta palsternakka,
porkkanat ja puolikas kesäkurpitsa
käsin tai monitoimikoneen
raastinosalla
karkeaksi. Lämmitä
öljy ja mausteet paistokasarissa.
Kuullota kasviksia miedolla
lämmöllä käännellen noin 5
minuuttia. Anna jäähtyä.

2. Nosta ensin pinjansiemenet
monitoimikoneeseen, jossa on
leikkuuterä. Aja karkeaksi.
Lisää kasviraasteet, ricotta- ja
parmesaanijuusto sekä yrtit. Aja
tasaiseksi soseeksi.

3. Kaavi sose nuolijalla vahvaan
pakaste- tai pursotinpussiin.
Leikkaa kärki auki ja pursota
kasvismassaa pastaputkiin. Aseta
pastaputket lomittain voideltuun
uunivuokaan.

4. Kuutioi kesäkurpitsan loppu
pieniksi paloiksi. Hienonna valkosipulinkynnet.
Kuumenna pannulla
öljy ja kurkuma. Nosta ainekset
pannulle ja kuullota. Lisää kerma
ja kiehauta. Kuutioi tomaatit.
Valuta kasvis-kermaseos pastojen
päälle. Ripottele pinnalle tomaatit.

5. Kypsennä pastavuokaa 225-
asteisen uunin alatasolla noin
25 minuuttia. Nosta uunista ja
peitä foliolla. Anna vielä hautua
tovi ennen tarjoamista.

Avainsanat

Sesongit ja teemat:

Raaka-aineet:

Ruokavalio:

Ateriatyypit:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Kasvis-cannellonit

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X