Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kasvishodarit ja palsternakkaranskalaiset

Kasvishodarit ja palsternakkaranskalaiset on letkeää kesäruokaa. Itse tehty vegemakkara vie hodarit ihan uudelle tasolle. Aromikas palsternakka sopii erinomaisesti ranskalaisiin perinteisen perunan sijaan.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Itse tehty vegemakkara

  • 4 dl vettä
  • 4 dl soijarouhetta
  • ½ dl korppujauhoja
  • 1 rkl paprikajauhetta
  • ½ tl cayennenpippuria
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl rouhittua mustapippuria
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 100 g porkkanaa
  • 1 rkl rypsiöljyä paistamiseen
  • 1 rkl tuoretta timjamia
  • 2 rkl tuoretta basilikaa
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 2 rkl perunajauhoja

Palsternakkaranskalaiset

  • 2 palsternakkaa
  • ½ tl suolaa
  • 2 rkl oliiviöljyä

Kasvishodarit

  • 4–8 hodarisämpylää
  • 4-8 rkl ketsuppia
  • ½-1 dl chilimajoneesia (tavallista tai vegaanista)
  • 2-3 vartta kevätsipulia
  • 8 rkl kuivattua sipulirouhetta
  • 1 dl tuoretta korianteria

Valmistusohje

Kasvishodarit ja palsternakkaranskalaiset tehdään näin:

  1. Aloita vegemakkaroista. Mittaa neljä desilitraa vettä, neljä desilitraa soijarouhetta, puoli desilitraa korppujauhoja, yksi ruokalusikallinen paprikajauhetta, puoli teelusikallista cayennenpippuria, yksi teelusikallinen suolaa ja puoli teelusikallista rouhittua mustapippuria kulhoon. Sekoita ja anna turvota 5–10 minuuttia.
  2. Kuori ja hienonna yksi sipuli ja kaksi valkosipulinkynttä. Kuori sata grammaa porkkanoita ja leikkaa todella pieneksi kuutioiksi. Kuullota kasviksia hetki tilkassa öljyä. Hienonna yksi ruokalusikallinen tuoretta timjamia ja kaksi ruokalusikallista tuoretta basilikaa.
  3. Laita soijarouheseos, kaksi ruokalusikallista tomaattipyreetä, kasvikset sekä yrtit yleiskoneeseen ja pyöräytä tasaiseksi seokseksi. Voit sekoittaa massan myös yleiskoneen sijaan kulhossa, kun hienonnat kasvikset todella pieneksi silpuksi.
  4. Leikkaa sekä foliosta että leivinpaperista 8 palaa (20 cm x 10 cm). Jaa massa 8 osaan. Laita leivinpaperipala foliopalan päälle. Laita massaa leivinpaperin päälle ja muotoile pötköksi (10 cm x 4 cm). Kääri tiukasti rullalle ja käännä päädyistä vastakkaisiin suuntiin karkkipötkön tapaan.
  5. Laita kasvismakkarapötköt pellille ja paista uunissa 200 asteessa 15 minuuttia. Anna jäähtyä.
  6. Poista foliot ja leivinpaperit makkaroiden ympäriltä. Grillaa kasvismakkarat tai paista pannulla vielä ennen tarjoamista.
  7. Tee palsternakkaranskalaiset: Kuori kaksi palsternakkaa. Leikkaa juurekset ohuiksi tikuiksi. Laita pellille leivinpaperin päälle ja ripottele puoli teelusikallista suolaa ja kaksi ruokalusikallista oliiviöljyä ja sekoita käsin. Paahda 200 asteessa noin 20 minuuttia, sekoita kerran paistamisen aikana.
  8. Kokoa kasvishodarit: Halkaise neljä tai kahdeksan hodarisämpylää ja grillaa rapeiksi. Laita väliin itse tehty vegemakkara ja täytä kasvishodarit haluamallasi täytteillä ja tarjoa palsternakkaranskalaisten kanssa.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 12/2020.

Lue myös: Kesän parhaat hodarit ja hampurilaiset

Lue myös Anna.fi: Nyhtökaura-hodarit


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kasvishodarit ja palsternakkaranskalaiset

Sinun täytyy kommentoidaksesi.