Reseptit
yli 60 min
Kiitos

Kaurainen raasteleipä

Ainekset

Lisää kauppalistalle
3 dl vettä
pussi kuivahiivaa
30 g tai tuorehiivaa
1 tl suolaa
1 tl sokeria
tai hunajaa
2 dl kaurahiutaleita
0.5 dl kauraleseitä
1.5 dl porkkanaraastetta
kesäkurpitsaraastetta
vehnäjauhoja
2 rkl öljyä

koristeluun:

leseitä

Valmistusohje

Kauraisen raasteleivän mehevyyden salaisuus piilee nimenomaan raasteessa. Kaurahiutaleet ja leseet lisäävät leivän kuitupitoisuutta.

  1. Liuota lämpimään veteen hiiva, lisää suola ja sokeri.
  2. Alusta taikinaan kaurahiutaleet ja -leseet, kasvisraasteet ja vehnäjauhot.
  3. Lisää lopuksi öljy taikinaan ja anna kohota leivinliinan alla puolisen tuntia.
  4. Vaivaa kohonnut taikina kimmoisaksi ja muotoile siitä yksi iso leipä tai pienistä sämpylöistä ja suuremmasta keskustasta muodostuva ”kukka”.
  5. Kohota leipää vielä leivinliinan alla noin puoli tuntia.
  6. Voitele leipä vedellä ja koristele kauraleseillä, paista uunissa 200 asteessa noin 45 minuuttia.
  • Tarjoile leipää papu-perunasalaatin tai keltaisen juureskeiton kanssa.

Kokeile myös näitä leipäreseptejä:
Maukkaat porkkanasämpylät
Peruna-sienirieska
Nokkosleipä
Ruoka.fi: Palsternakkavuokaleivät

Kuva: Kristiina Kurronen/OM-arkisto

Keskustelu

Hei,
kuinka paljon kesäkurpitsaraastetta ja vehnäjauhoja laitetaan? Vai tarkoittaako ohje, että raasteiden ja vehnäjauhojen yhteismäärä on mainittu 1,5 dl (ja kukin laittaa mielensä mukaan)? Kuinka paljon vähintään vehnäjauhoja pitäisi käyttää taikinaan, että sen koostumus olisi paras mahdollinen?

Kommentoi juttua: Kaurainen raasteleipä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X