
Keliaakikon omenapiirakka
Tämä gluteeniton omenapiirakka maistuu kaikille. Piirakan juju piilee täytteessä, jossa kookosen, limetin ja omenan maku yhdistyvät täydelliseksi kokonaisuudeksi. Piirakan voi valmistaa hyvissä ajoin ennen tarjoilua, sillä se kannattaa nauttia vasta jäähtyneenä, jotta maut saavat rauhassa tasaantua. Omenapiirakan voi leipoa myös pikkuvuokiin annospiirakoiksi.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
Ainekset
Keliaakikon omenapiirakka
- 200 g gluteenittomia kolakeksejä (Semper)
- ½ dl juoksevaa margariinia
Täyte
- 2-3 omenaa viipaleina
- 2 rkl sokeria
Päälle
- 200 g kermaviiliä
- ½ dl kookoshiutaleita
- ¼ dl sokeria
- 1 limen kuori ja mehu
- 2 keltuaista
- 2 valkuaista
- 1 rkl sokeria
Valmistusohje
Keliaakikon omenapiirakka leivotaan helposti näin:
1. Kuumenna uuni 185 asteeseen. Hienonna keksit tehosekoittimessa. Sekoita murut ja margariini. Painele seos vuoan pohjalle ja puoleen väliin piirakkavuoan reunoja (halkaisija 27 cm). Paista noin 5 minuuttia. Voit tehdä myös annospiirakoita pikkuvuoissa.
2. Lado omenaviipaleet piirakkapohjan päälle. Mausta sokerilla. Paista piirakkaa noin 10 minuuttia.
3. Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa valkuaiset sokerin kanssa kovaksi vaahdoksi.
4. Yhdistä keltuaiset, kermaviili, kookoshiutaleet, sokeri, limen raastettu kuori sekä mehu. Sekoita. Yhdistä kermaviiliseos ja valkuaisvaahto varovaisesti sekoittaen. Kaada piirakan päälle tasaisesti. Paista omenapiirakkaa noin 25 minuuttia eli niin kauan, että piirakka saa kauniin, ruskean värin.
5. Tarjoa gluteeniton omenapiirakka täysin jäähtyneenä. Se maistuu parhaalta kylmänä.
Ohje: Anne Kiuru, Riihimäki
Lue myös: Syksy maistuu omenalta
Kommentoi
Kommentoi juttua: Keliaakikon omenapiirakka