Reseptit
10
Kiitos

Keliaakikon omenapiirakka

Tämä gluteeniton omenapiirakka maistuu kaikille. Piirakan juju piilee täytteessä, jossa kookosen, limetin ja omenan maku yhdistyvät täydelliseksi kokonaisuudeksi. Piirakan voi valmistaa hyvissä ajoin ennen tarjoilua, sillä se kannattaa nauttia vasta jäähtyneenä, jotta maut saavat rauhassa tasaantua. Omenapiirakan voi leipoa myös pikkuvuokiin annospiirakoiksi.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

pohja

200 g gluteenittomia kolakeksejä (Semper)
0.5 dl juoksevaa margariinia

Täyte

2-3 omenaa viipaleina
2 rkl sokeria

Päälle

1 prk kermaviiliä
0.5 dl kookoshiutaleita
¼ dl sokeria
1 limen kuori ja mehu
2 keltuaista
2 valkuaista
1 rkl sokeria

Valmistusohje

Keliaakikon omenapiirakka maistuu kylmänä, joten sen voi valmistaa hyvissä ajoin ennen vieraiden tuloa.

1. Kuumenna uuni 185 asteeseen. Hienonna keksit tehosekoittimessa. Sekoita murut ja margariini. Painele seos vuoan pohjalle ja puoleen väliin piirakkavuoan reunoja (halk. 27 cm). Paista noin 5 minuuttia. Voit tehdä myös annospiirakoita pikkuvuoissa.

2. Lado omenaviipaleet piirakkapohjan päälle. Mausta sokerilla. Paista piirakkaa noin 10 minuuttia.

3. Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa valkuaiset sokerin kanssa kovaksi vaahdoksi.

4. Yhdistä keltuaiset, kermaviili, kookoshiutaleet, sokeri, limen raastettu kuori sekä mehu. Sekoita. Yhdistä kermaviiliseos ja valkuaisvaahto varovaisesti sekoittaen. Kaada piirakan päälle tasaisesti. Paista omenapiirakkaa noin 25 minuuttia eli niin kauan, että piirakka saa kauniin, ruskean värin.

5. Tarjoile gluteeniton omenapiirakka täysin jäähtyneenä. Mieluiten kylmänä.

Ohje: Anne Kiuru, Riihimäki

Lue myös: Syksy maistuu omenalta

Keskustelu

Kommentoi juttua: Keliaakikon omenapiirakka

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X