Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kesäinen tomaattihillo

Hurmaava hillo syntyy myös tomaateista. Tarjoa tomaattihillon kanssa paahdettuja patonkisiivuja ja brie- tai vuohenjuustoa.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
8 annosta

Ainekset

  • 1 kg tomaatteja
  • 3 ½ dl ruskeaa sokeria
  • 1 sitruuna
  • 1 tl jauhettua inkivääriä
  • 1 tl chilirouhetta
  • ½ tl jauhettua kanelia
  • 1 tl suolaa

Valmistusohje

1. Pese ja lohko tomaatit. Laita lohkot tehosekoittimeen ja soseuta tasaiseksi.

2. Kaada kattilaan ja lisää joukkoon sokeri, hyvin pestyn sitruunan kuori ja mehu sekä mausteet. Keitä ilman kantta noin 1–1 1⁄2 tuntia. Hillo on valmista, kun se valuu lusikasta paksuna.

3. Lusikoi hillo purkkiin ja kierrä kansi kiinni. Anna jäähtyä. Hillo on hyvää heti, mutta parempaa viikon päästä.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 15/17.

Tomaatista taiot ihania säilykkeitä:

tomaattimarmeladi

Tomaattimarmeladi

tomaattichutney

Tomaattichutney

Pikkelöidyt kirsikkatomaatit

Ruoka.fi: Säilötyt uunikuivatut tomaatit


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kesäinen tomaattihillo

Sinun täytyy kommentoidaksesi.