Keväinen parsarisotto
Keväinen parsarisotto saa makunsa lemon curd -sitruunatahnasta ja granaattiomenan siemenistä.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Laktoositon
- Munaton
Ainekset
- 2 ½ dl risottoriisiä (Canaroli tai Arborio)
- 1 sitruunan tai limetin raastettu kuori
- 2 salottisipulia
- 1-2 valkosipulinkynttä
- 2 rkl (laktoositonta) voita
- 1 l kasvislientä (fondista)
- 500 g vihreää parsaa
- suolaa
- mustapippuria
- 2 rkl lemon curd -sitruunatahanaa
Lisäksi
- 1 granaattiomena
Valmistusohje
- Pese (luomu)sitrukset hyvin kuumalla vedellä. Kuivaa, ja raasta kuoret. Käytä vain kuoren keltaista osaa, sillä valkoinen on kitkerää.
- Silppua salottisipulit ja hienonna valkosipulinkynnet.
- Paloittele parsat ja ryöppää niitä muutama minuutti kiehuvassa, suolalla maustetussa vedessä. Valuta.
- Kuumenna kanaliemi kiehuvaksi.
- Kuullota sitrus- ja sipulisilput voissa, lisää riisi ja jatka hetki kuullottamista. Lisää kanalientä kauhallinen kerrallaan riisin joukkoon. Anna edellisen nestemäärän imeytyä ennen seuraavan lisäämistä. Sekoita säännöllisesti. Kun risotto on sopivan al dente, lisää parsapalat ja viimeistele maku lemon curd –tahnalla, suolalla ja pippurilla.
- Halkaise granaattiomena ja koputtele granaattiomenan siemenet risottoannoksen päälle kuten parmesaaniraaste.
- Tarjoa heti. Risoton tulee olla löysää.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Keväinen parsarisotto