Reseptit
yli 60 min
20
Kiitos

Kikhernekeksit sienisalaatilla

Suloiset suupalat hurmaavat pikkujoulujen alkuruokapöydässä. Herkkutatit, pähkinät ja omena muodostavat mehevän sienisalaatin rapeiden keksien päällä tarjottavaksi.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Kikhernekeksit:

1 prk (400/265 g) kikherneitä
2 kananmunaa
1 dl riisi- tai mantelijauhoja
1/2 tl suolaa
ripaus rouhittua mustapippuria

Sienisalaatti

100 g kuivattuja sieniä, esim. herkkutatteja ja mustia torvisieniä
2 dl portviiniä
2 dl vettä
2 salottisipulia
25 g voita
1 rkl oliiviöljyä
4–5 rkl rouhittuja pähkinöitä, esim. hassel- ja parapähkinöitä
1 iso hapan omena, esim. Granny Smith
1 oksa tuoretta timjamia
1 rkl siirappia
ripaus suolaa
ripaus rouhittua mustapippuria

Koristeluun

tuoretta timjamia

Valmistusohje

  1.  Valuta kikherneet ja nosta teholeikkuriin muiden ainesten kanssa. Aja tasaiseksi massaksi. Nosta kahdella lusikalla leivinpaperoidulle uunipellille ruokalusikallisen kokoisia, pieniä nokareita. Tasoita hieman kostutetulla lusikalla. Paista uunissa 200 asteessa 20 minuuttia.
  2. Murskaa sieniä hieman ja nosta ne kulhoon portviinin ja veden kanssa. Anna liota tunti. Sekoita välillä, jotta kaikki sienet turpoavat. Kuori ja hienonna sipulit ja kuullota pannulla rasva-öljyseoksessa. Lisää joukkon rouhitut pähkinät ja sienet liemineen. Kuori ja kuutioi omena ja lisää pannulle. Riivi joukkoon timjaminlehdet ja mausta seos siirapilla, suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Kääntele seosta, kunnes sienet ovat pehmentyneet ja neste lähes haihtunut. Anna jäähtyä.
  3. Nostele kekseille sieniseosta. Koristele timjamilla.

Maukkaita ohjeita sienisalaatin ystäville:
Perinteinen sienisalaatti
Jouluinen sienisalaatti
Vanhanajan sienisalaatti
Ruoka.fi: Raikas sienisalaatti

Keskustelu

Kommentoi juttua: Kikhernekeksit sienisalaatilla

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X