Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kinkkupizza

Kinkkupizza on vähintäänkin klassikko! Tähän versioon tulee ilmakuivattua kinkkua, makeita kirsikkatomaatteja sekä raikasta vihreää basilikaa ja mozzarellajuustoa.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Kinkkupizza:

  • 1 annos pizzataikinaa

Kinkkupizzan täyte:

  • tomaattikastiketta
  • oreganoa

Lopuksi:

  • 8 viipaletta ilmakuivattua kinkkua
  • 5 kirsikkatomaattia
  • tuoretta basilikaa
  • mozzarellajuustoa

Valmistusohje

Kinkkupizza valmistuu helposti näin:

1. Tee ensin pizzataikina. Kokeile esimerkiksi napolilaistajuureen tehtyä tai nopeaa pizzataikinaa.

2. Painele pizzataikina muotoonsa pellille tai tee pieniä pizzoja.

3.  Levitä pizzapohjan päälle tomaat­tikastiketta. Ripottele päälle orega­noa.

3. Paista 250 asteessa noin 15 mi­nuuttia. Lisää päälle lopuksi kahdeksan viipaletta ilmakuivattua kinkkua, muutama kirsikkatomaatti, tuoretta basilikaa sekä revittyä mozzarellajuustoa.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 24/19.

Vinkki: Täydellinen pizza – italialainen pizzamestari paljastaa salaisuudet

Lue myös Anna.fi: Tee täydellinen pizza: vinkit parhaaseen pizzataikinaan ja täytteisiin


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kinkkupizza

Sinun täytyy kommentoidaksesi.