Kinkkupizza
Kinkkupizza on vähintäänkin klassikko! Tähän versioon tulee ilmakuivattua kinkkua, makeita kirsikkatomaatteja sekä raikasta vihreää basilikaa ja mozzarellajuustoa.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Munaton
Ainekset
Kinkkupizza:
- 1 annos pizzataikinaa
Kinkkupizzan täyte:
- tomaattikastiketta
- oreganoa
Lopuksi:
- 8 viipaletta ilmakuivattua kinkkua
- 5 kirsikkatomaattia
- tuoretta basilikaa
- mozzarellajuustoa
Valmistusohje
Kinkkupizza valmistuu helposti näin:
1. Tee ensin pizzataikina. Kokeile esimerkiksi napolilaista, juureen tehtyä tai nopeaa pizzataikinaa.
2. Painele pizzataikina muotoonsa pellille tai tee pieniä pizzoja.
3. Levitä pizzapohjan päälle tomaattikastiketta. Ripottele päälle oreganoa.
3. Paista 250 asteessa noin 15 minuuttia. Lisää päälle lopuksi kahdeksan viipaletta ilmakuivattua kinkkua, muutama kirsikkatomaatti, tuoretta basilikaa sekä revittyä mozzarellajuustoa.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 24/19.
Vinkki: Täydellinen pizza – italialainen pizzamestari paljastaa salaisuudet
Lue myös Anna.fi: Tee täydellinen pizza: vinkit parhaaseen pizzataikinaan ja täytteisiin
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kinkkupizza