Kirpakka kookoskakku
- Kasvis
Ainekset
- 200 g voita tai margariinia
- 2 dl sokeria
- 3 munaa
- 2 limetin raastettu kuori ja mehu
- 2 dl kookoshiutaleita
- 200 g ananaspaloja
- 3 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 2 tl vaniljasokeria
vuokaan:
- voita tai margariinia
- kookoshiutaleita
kuorrutus:
- 100 g maustamatonta tuorejuustoa
- puolen limetin mehu
- 2 dl tomusokeria
pinnalle:
- kookoslastuja
- raastettua limetin kuorta
Valmistusohje
- 30 viipaletta
- valmistusaika 1,5 tuntia
- Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää maustavat ainekset ja silputut ananaspalat sekä jauhot, joihin sekoitettu leivinjauhe ja vanilja.
- Kaada taikina voideltuun ja kookoshiutaleilla leivitettyyn rengasvuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Kumoa ja jäähdytä kakku.
- Sekoita kuorrutuksen ainekset ja valuta se kakun pinnalle. Korista limetin kuorella ja kookoslastuilla.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kirpakka kookoskakku