Kirsikka-viskijäätelö
Kirsikka-viskijäätelö on aikuisten herkku, joka valmistuu ilman jäätelökonetta. Jäätelömassa tehdään kondensoidusta maidosta ja kuohukermasta ilman munia. Viskillä säväytetty kirsikkasose maustaa jäätelön ihanaksi.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
Ainekset
Kirsikka-viskijäätelö
- 150 g kirsikoita (kivet poistettuna)
- 1 rkl viskiä (Alkossa myydään pikkupulloja)
- 397 g sokeroitua kondensoitua maitoa
- 3 1/3 dl kuohukermaa
Tarjoilu
- vohveleita
- kanelikeksejä murustettuna
Valmistusohje
Kirsikka-viskijäätelö valmistetaan helposti näin
- Soseuta 150 grammaa kirsikoita ja 1 ruokalusikallinen viskiä.
- Vatkaa purkillinen kondensoitua maitoa ja 3,3 desilitraa kuohukermaa vaahdoksi.
- Yhdistä vaahti kirsikkasoseen kanssa. Kaada suorakaiteenmuotoiseen astiaan. Peitä kelmulla. Pakasta jäätelöä vähintään 4 tuntia.
- Tarjoa kirsikka-viskijäätelö sellaisenaan, nosta pallot tötteröihin tai murustele koristeeksi kanelikeksejä.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 14/2020.
Lue myös: Itse tehty jäätelö – kokosimme yhteen Kotilieden 18 parasta ohjetta
Lue myös Anna.fi: Irish coffee -jäätelö aikuiseen makuun
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kirsikka-viskijäätelö