Reseptit
yli 60 min
8
Kiitos

Kirsikka-viskijäätelö

Kirsikka-viskijäätelö on aikuisten herkku, joka valmistuu ilman jäätelökonetta. Jäätelömassa tehdään kondensoidusta maidosta ja kuohukermasta ilman munia. Viskillä säväytetty kirsikkasose maustaa jäätelön ihanaksi.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Kirsikka-viskijäätelö

150 g kirsikoita (kivet poistettuna)
1 rkl viskiä (Alkossa myydään pikkupulloja)
397 g sokeroitua kondensoitua maitoa
3 1/3 dl kuohukermaa
Mainos

Tarjoilu

vohveleita
kanelikeksejä murustettuna

Valmistusohje

Kirsikka-viskijäätelö valmistetaan helposti näin

  1. Soseuta 150 grammaa kirsikoita ja 1 ruokalusikallinen viskiä.
  2. Vatkaa purkillinen kondensoitua maitoa ja 3,3 desilitraa kuohukermaa vaahdoksi.
  3. Yhdistä vaahti kirsikkasoseen kanssa. Kaada suorakaiteenmuotoiseen astiaan. Peitä kelmulla. Pakasta jäätelöä vähintään 4 tuntia.
  4. Tarjoa kirsikka-viskijäätelö sellaisenaan, nosta pallot tötteröihin tai murustele koristeeksi kanelikeksejä.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 14/2020.

Lue myös: Itse tehty jäätelö – kokosimme yhteen Kotilieden 18 parasta ohjetta

Lue myös Anna.fi: Irish coffee -jäätelö aikuiseen makuun

Keskustelu

Kommentoi juttua: Kirsikka-viskijäätelö

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X