Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kirsikka-viskijäätelö

Kirsikka-viskijäätelö on aikuisten herkku, joka valmistuu ilman jäätelökonetta. Jäätelömassa tehdään kondensoidusta maidosta ja kuohukermasta ilman munia. Viskillä säväytetty kirsikkasose maustaa jäätelön ihanaksi.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

Kirsikka-viskijäätelö

  • 150 g kirsikoita (kivet poistettuna)
  • 1 rkl viskiä (Alkossa myydään pikkupulloja)
  • 397 g sokeroitua kondensoitua maitoa
  • 3 1/3 dl kuohukermaa

Tarjoilu

  • vohveleita
  • kanelikeksejä murustettuna

Valmistusohje

Kirsikka-viskijäätelö valmistetaan helposti näin

  1. Soseuta 150 grammaa kirsikoita ja 1 ruokalusikallinen viskiä.
  2. Vatkaa purkillinen kondensoitua maitoa ja 3,3 desilitraa kuohukermaa vaahdoksi.
  3. Yhdistä vaahti kirsikkasoseen kanssa. Kaada suorakaiteenmuotoiseen astiaan. Peitä kelmulla. Pakasta jäätelöä vähintään 4 tuntia.
  4. Tarjoa kirsikka-viskijäätelö sellaisenaan, nosta pallot tötteröihin tai murustele koristeeksi kanelikeksejä.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 14/2020.

Lue myös: Itse tehty jäätelö – kokosimme yhteen Kotilieden 18 parasta ohjetta

Lue myös Anna.fi: Irish coffee -jäätelö aikuiseen makuun


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kirsikka-viskijäätelö

Sinun täytyy kommentoidaksesi.