Kirsikkakakku
Kirsikkakakku on mehevä kahvikakku, johon säilötyt kirsikat liemineen tuovat nostalgisen maun.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 20 annosta
- Kasvis
Ainekset
Kirsikkakakku
- 250 g voita, voimariinia tai laktoositonta margariinia
- 2.5 dl sokeria
- 4 kpl kananmunaa
- sitruunan raastettu kuori
- 2 tl leivinjauhetta
- 5 dl vehnäjauhoja
- 100 g hasselpähkinöitä
- 1 dl kookoshiutaleita
- 2 dl punaisia kirsikoita
- 2 rkl kirsikkatölkin lientä
Valmistusohje
Kirsikkakakku leivotaan Elvin ohjeella näin:
Kirsikkakakku-resepti on peräsin Kotilieden lukijalta. Helppotekoinen kakku valmistuu reilussa tunnissa.
- Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi. Pese sitruuna huolellisesti ja raasta vaahtoon mausteeksi sen keltaista kuorta.
- Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin. Hakkaa pähkinät hienoksi ja lisää joukkoon kirsikat ja kookoshiutaleet. Sekoita voivaahtoon vuoroin kananmunia ja jauhoseosta. Lisää lopuksi hasselpähkinät, kookoshiutaleet, kirsikat ja kirsikkaliemi.
- Voitele noin 2 l:n vetoinen kakkuvuoka ja kaada taikina vuokaan.
- Kypsennä kakkua 175 asteessa noin 45-50 minuuttia.
- Ohje: Elvi Ruuth, Pilkanmaa
Kahvikakku on makumuisto mummolasta – katso Kotilieden ihanimmat ohjeet!
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Joulun parhaat maustekakut
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kirsikkakakku
Ihana kakku,ohje ❤Ollut hukassa vuosia.Tein tätä lapsuudenkotiin monta kymmentä vuotta.On aika kaloeipommi,mutta muistot ja maku🥰