Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kirsikkakakku

Kirsikkakakku on mehevä kahvikakku, johon säilötyt kirsikat liemineen tuovat nostalgisen maun.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
20  annosta

Ainekset

Kirsikkakakku

  • 250 g voita, voimariinia tai laktoositonta margariinia
  • 2.5 dl sokeria
  • 4 kpl kananmunaa
  • sitruunan raastettu kuori
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 100 g hasselpähkinöitä
  • 1 dl kookoshiutaleita
  • 2 dl punaisia kirsikoita
  • 2 rkl kirsikkatölkin lientä

Valmistusohje

Kirsikkakakku leivotaan Elvin ohjeella näin:

Kirsikkakakku-resepti on peräsin Kotilieden lukijalta. Helppotekoinen kakku valmistuu reilussa tunnissa.

  1. Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi. Pese sitruuna huolellisesti ja raasta vaahtoon mausteeksi sen keltaista kuorta.
  2. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin. Hakkaa pähkinät hienoksi ja lisää joukkoon kirsikat ja kookoshiutaleet. Sekoita voivaahtoon vuoroin kananmunia ja jauhoseosta. Lisää lopuksi hasselpähkinät, kookoshiutaleet, kirsikat ja kirsikkaliemi.
  3. Voitele noin 2 l:n vetoinen kakkuvuoka ja kaada taikina vuokaan.
  4. Kypsennä kakkua 175 asteessa noin 45-50 minuuttia.
  • Ohje: Elvi Ruuth, Pilkanmaa

Kahvikakku on makumuisto mummolasta – katso Kotilieden ihanimmat ohjeet!

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Joulun parhaat maustekakut


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kirsikkakakku

Riitta

Ihana kakku,ohje ❤Ollut hukassa vuosia.Tein tätä lapsuudenkotiin monta kymmentä vuotta.On aika kaloeipommi,mutta muistot ja maku🥰

Sinun täytyy kommentoidaksesi.