Reseptit
12
Kiitos

Kirsikkaleivokset

Ainekset

Lisää kauppalistalle
3 dl vehnäjauhoja
125 g voita
2 rkl vettä
1 rkl sitruunamehua

Täyte

1 dl jauhettua mantelia
2 kananmunaa
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 dl ranskankermaa
sitruunankuori
2 dl kivettömiä kirsikan puolikkaita

Valmistusohje

Kirsikkaleivokset ovat meheviä pieniä herkkupaloja, jotka maistuvat kahvin kera. Taikinaan tai täytteeseen voi lisätä pari tippaa karvasmanteliöljyä, niin kirsikkaleivokset saavat uutta makua.

1. Mittaa taikinan ainekset monitoimikoneeseen ja pyöräytä palloksi. Anna levähtää 15 minuuttia jääkaapissa.

2. Painele taikina leivosvuokiin ja paista 200 asteessa noin 5 minuuttia.

3. Vaahdota munat ja sokeri kevyesti. Lisää muut täyteainekset ja lusikoi täyte vuokiin. Aseta pinnalle kirsikanpuolikkaita ja paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Kirsikkaleivokset

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X