Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kirsikkatryffelit

Kirsikkatryffelit viimeistellään kauniin vadelman­ punaisella väri­sokerilla, joka syntyy pakastekuivatuista vadel­mista ja sokerista.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
22  annosta

Ainekset

Kirsikkatryffelit

  • 300 g tummaa suklaata (gluteenitonta)
  • ½ dl kuohukermaa
  • ½ dl kirsikkamarmeladia
  • 1 rkl rommia

Vadelmasokeri:

  • 4 rkl pakastekuivattuja vadelmia
  • 4 rkl sokeria

Valmistusohje

Kirsikkatryffelit valmistuvat helposti näin:

1. Rouhi suklaa. Kiehauta kerma ja marmeladi ja nosta syrjään liedeltä. Lisää suklaarouhe ja rommi kuu­man seoksen joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Anna seoksen jäähtyä.

2. Kaada seos kulhoon ja peitä kel­mulla. Anna seistä jääkaapissa 2–3 tuntia.

3. Muotoile suklaamassasta pieniä kuulia. Jauha vadelmat sokerin kans­sa teholeikkurissa. Pyörittele kirsikkatryffelit vadelma­sokeriseoksessa.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 24/2018.

Jouluna herkutellaan tryffeleillä:

valkosuklaa-pistaasitryffelit

Valkosuklaa-pistaasitryffelit

suklaakeksit_suklaatryffelit

Suklaa-lakritsi-mantelitryffelit

Nutellatryffelit

Nutellatryffelit

Anna.fi: Puolukka-taatelitryffelit


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kirsikkatryffelit

Sinun täytyy kommentoidaksesi.