
Kolmen suklaan keksilajitelma
Kolmella eri suklaalaadulla kuorrutetut keksit pakataan kauniiseen rasiaan.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 23 annosta
Ainekset
Kolmen suklaan keksilajiltelma:
- 2.5 dl vehnäjauhoja
- 3 rkl kaakaojauhetta
- 0.5 tl kanelia
- 0.5 tl jauhettua pomeranssia
- 50 g pehmeää voita tai margariinia
- 1 dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 kananmuna
- 1 munankeltuainen
koristeluun:
- 100 g tummaa suklaata
- 100 g valkosuklaata
- 100 g maitosuklaata
Valmistusohje
Kolmen suklaan keksitaikinasta saat yhteensä 24-26 erilaista keksiä.
1. Sekoita monitoimikoneessa kuivat aineet ja pehmeä rasva. Lisää joukkoon sokerit, muna ja keltuainen. Sekoita tasaiseksi.
2. Jaa taikina kahteen palaan. Rullaa niistä kevyesti jauhotetulla leivinpöydällä kaksi 25 cm pitkää ja 2,5 cm paksua tankoa. Leikkaa tangoista 1,5 cm:n paloja ja nosta ne leivinpaperoidulle uunipellille leikkauspinnat ylöspäin.
3. Paista 175-asteisessa uunissa 10 minuuttia. Anna jäähtyä ritilän päällä.
4. Sulata kaikki suklaalaadut eri kulhoissa mikrossa tai vesihauteessa. Kasta keksipalat haarukoiden avulla maito- tai valkosuklaaseen tai tummaan suklaaseen. Anna suklaapintojen kovettua nopeasti viileässä paikassa. Kaada loput sulatetut suklaat voipaperista taiteltuun pursotinpussiin ja koristele suklaakeksit raidoilla.
Katso myös: Joulun parhaat pikkuleivät
Katso myös: Parhaat pikkuleivät kautta aikojen
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Suklaa-appelsiinicookiet
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kolmen suklaan keksilajitelma