”Korealainen” kaalipiirakka

”Korealainen” kaalipiirakka 

60+
min
6 annosta
yli 60 min
Tuttu kaalipiirakka saa korealaisen twistin, kun haudutettu kaalitäyte maustetaan korealaiselle keittiölle tyypillisellä gochujang-chilitahnalla. Käyttämällä valmistettu chilitahna maistuu korealaisissa bimbapeissa, kasvisruoissa ja lihojen marinadeissa.

Ainekset

2 x 275 g tuorelehtitaikinaa

Kaalitäyte

1 kg valkokaali
2 sipulia
2-3 valkosipulinkynttä
3 rkl voita tai öljyä
1 tl inkivääritahnaa
3 rkl ruokokidesokeria tai siirappia
2 tl sormisuolaa
2 rkl balsamicoa
1 tl  korealaista gochujang-chilitahnaa

Voiteluun

1 kananmuna

Valmistusohje

 

  1. Suikaloi kaali hyvin hienoksi raasteeksi. Silppua sipulit ja hienonna valkosipulinkynnet.
  2. Sulata voi/öljy paistokasarissa ja kuullota siinä ensin sipulisilppuja viitisen minuuttia. Lisää kaaliraaste ja jatka kuullottamista 10-15 minuuttia. Lisää ruokokiedesokeri ja anna kaalin karamellisoitua hetken aikaa. Lisää inkivääritahna, suola ja chilitahna. Sekoita hyvin. Lisää kaalin joukkoon balsamico ja hauduta kaalia vielä noin 15-20 minuuttia. Anna täytteen jäähtyä hetki.
  3. Rullaa tuorelehtitaikina levyksi uunipellille. Levitä kaalitäyte taikinalevylle siten, että reunoihin jää sentin verran tyhjää. Nosta toinen taikinalevy kaalitäytteen päälle ja ummista reunat haarukalla painellen.
  4. Tee taikinaan koristeviiltoja tai pistele taikina haarukalla. Voitele piirakka kananmunalla.
  5. Paista kaalipiirakkaa 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia tai kunnes piirakka on kauniin kullanruskea.
  6. Tarjoa hieman jäähtyneenä teen tai oluen kanssa.

 

Tunnisteet

Sesongit ja teemat:
Ruokavalio:
Raaka-aineet:
18.01.2018
Tiina Rantanen
Tiina Rantanen