Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kreikkalainen kasvispaistos

Mehukas kreikkalaishenkinen kasvispaistos valmistuu uuninpellillä paahtaen lähes itsekseen. Joukkoon voi lisätä oliiveja tai tarjoilla ne erikseen. Ruokaisa kasvispaistos sopii kasvisruoaksi sellaisenaan tai liharuokien lisukkeeksi.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Kreikkalainen kasvispaistos:

  • 4 keskikokoista kiinteää perunaa
  • 1 munakoiso
  • 1 kesäkurpitsa
  • 1 punainen paprika
  • 1 vihreä paprika
  • 1 iso punasipuli
  • 1 punainen chili
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 4 rkl oliiviöljyä
  • 2 tl sokeria
  • 2 tl oreganoa
  • 1 tl suolaa
  • ¼ tl rouhittua mustapippuria
  • 200 g paseerattua tomaattia
  • 200 g fetajuustoa

Pinnalle:

  • 2-3 rkl hienonnettua lehtipersiljaa

Valmistusohje

Kreikkalainen kasvispaistos tehdään helposti näin:

1. Kuori ja paloittele 4 kiinteää perunaa. Paloittele 1 munakoiso, 1 kesäkurpitsa ja 1 punainen ja 1 vihreä paprika suupalan kokoisiksi paloiksi. Kuori ja lohko 1 iso punasipuli. Halkaise 1 punainen chili, poista kanta ja siemenkota. Viipaloi chili. Kuori 3 valkosipulinkynttä ja jätä kokonaisiksi.

2. Levitä ison ja laakean vuoan pohjalle 3 rkl oliiviöljyä, 2 tl sokeria, 2 tl oreganoa ja 1 tl suolaa. Kaada joukkoon kasvikset ja kääntele ainekset huolella sekaisin. Valuta päälle 200 g paseerattua tomaattia ja murenna 100 g fetajuustoa pinnalle.

3. Kypsennä 200-asteisessa uunissa tunnin ajan, kunnes kasvikset ruskistuvat kevyesti pinnalta ja neste on kiehunut kasaan.

4. Nosta kreikkalainen kasvispaistos uunista ja peitä foliolla. Anna vetäytyä 10–15 minuuttia. Murenna pinnalle 100 g fetajuustoa ja ripottele päälle 2-3 rkl hienonnettua lehtipersiljaa.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 6/18.

Vinkki: Kreikkalainen ruoka on herkullista ja terveellistä – poimi reseptit ja vinkit

Lue myös Anna.fi: Näin syntyy maukas härkäpapu-kasvispaistos


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kreikkalainen kasvispaistos

Sinun täytyy kommentoidaksesi.