Reseptit
yli 60 min
6
Kiitos

Kreikkalainen kasvispaistos

Mehukas kreikkalaishenkinen kasvispaistos valmistuu uuninpellillä paahtaen lähes itsekseen. Joukkoon voi lisätä oliiveja tai tarjoilla ne erikseen. Ruokaisa kasvispaistos sopii kasvisruoaksi sellaisenaan tai liharuokien lisukkeeksi.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Kreikkalainen kasvispaistos:

4 keskikokoista kiinteää perunaa
1 munakoiso
1 kesäkurpitsa
1 punainen paprika
1 vihreä paprika
1 iso punasipuli
1 punainen chili
3 valkosipulinkynttä
4 rkl oliiviöljyä
2 tl sokeria
2 tl oreganoa
1 tl suolaa
ripaus rouhittua mustapippuria
200 g paseerattua tomaattia
200 g fetajuustoa

Pinnalle:

2-3 rkl hienonnettua lehtipersiljaa

Valmistusohje

1. Kuori ja paloittele 4 kiinteää perunaa. Paloittele 1 munakoiso, 1 kesäkurpitsa ja 1 punainen ja 1 vihreä paprika suupalan kokoisiksi paloiksi. Kuori ja lohko 1 iso punasipuli. Halkaise 1 punainen chili, poista kanta ja siemenkota. Viipaloi chili. Kuori 3 valkosipulinkynttä ja jätä kokonaisiksi.

2. Levitä ison ja laakean vuoan pohjalle 3 rkl oliiviöljyä, 2 tl sokeria, 2 tl oreganoa ja 1 tl suolaa. Kaada joukkoon kasvikset ja kääntele ainekset huolella sekaisin. Valuta päälle 200 g paseerattua tomaattia ja murenna 100 g fetajuustoa pinnalle.

3. Kypsennä 200-asteisessa uunissa tunnin ajan, kunnes kasvikset ruskistuvat kevyesti pinnalta ja neste on kiehunut kasaan.

4. Nosta vuoka uunista ja peitä foliolla. Anna vetäytyä 10–15 minuuttia. Murenna pinnalle 100 g fetajuustoa ja ripottele päälle 2-3 rkl hienonnettua lehtipersiljaa.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 6/18.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Kreikkalainen kasvispaistos

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X