Reseptit
yli 60 min
6

Kreikkalainen kasvispaistos

Mehukkaan kreikkalaishenkisen kasvispaistoksen joukkoon voi lisätä oliiveja tai tarjoilla ne erikseen. Ruokaisa kasvispaistos sopii kasvisruoaksi sellaisenaan tai liharuokien lisukkeeksi.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Kreikkalainen kasvispaistos:

4 keskikokoista kiinteää perunaa
1 munakoiso
1 kesäkurpitsa
1 punainen paprika
1 vihreä paprika
1 iso punasipuli
1 punainen chili
3 valkosipulinkynttä
4 rkl oliiviöljyä
2 tl sokeria
2 tl oreganoa
1 tl suolaa
ripaus rouhittua mustapippuria
200 g paseerattua tomaattia
200 g fetajuustoa

Pinnalle:

2-3 rkl hienonnettua lehtipersiljaa

Valmistusohje

1. Kuori ja paloittele 4 kiinteää perunaa. Paloittele 1 munakoiso, 1 kesäkurpitsa ja 1 punainen ja 1 vihreä paprika suupalan kokoisiksi paloiksi. Kuori ja lohko 1 iso punasipuli. Halkaise 1 punainen chili, poista kanta ja siemenkota. Viipaloi chili. Kuori 3 valkosipulinkynttä ja jätä kokonaisiksi.

2. Levitä ison ja laakean vuoan pohjalle 3 rkl oliiviöljyä, 2 tl sokeria, 2 tl oreganoa ja 1 tl suolaa. Kaada joukkoon kasvikset ja kääntele ainekset huolella sekaisin. Valuta päälle 200 g paseerattua tomaattia ja murenna 100 g fetajuustoa pinnalle.

3. Kypsennä 200-asteisessa uunissa tunnin ajan, kunnes kasvikset ruskistuvat kevyesti pinnalta ja neste on kiehunut kasaan.

4. Nosta vuoka uunista ja peitä foliolla. Anna vetäytyä 10–15 minuuttia. Murenna pinnalle 100 g fetajuustoa ja ripottele päälle 2-3 rkl hienonnettua lehtipersiljaa.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 6/18.

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Kreikkalainen kasvispaistos

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X