Reseptit
8
Kiitos

Juustopiirakka ilman pohjaa

Tee juustopiirakka hyvissä ajoin, jotta maut ehtivät tasaantua. Korvaamalla jauhot mantelijauhoilla saat gluteenittoman piirakan, joka sopii kaikille vieraille. Vihreä salaatti viikunoilla raikastaa tuhdin piirakan.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Juustopiirakka ilman pohjaa:

50 g sulatettua voita
1/2 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 punainen paprika
300 g raejuustoa
3-4 rkl kermaa
3 kananmunaa
n. 6 dl vehnäjauhoja (tai mantelijauhetta)
250 g raastettua juustoa (cheddaria, emmentalia ja sinihomejuustoa)
1/2-1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
1/2 tl kuivattua timjamia
1/2 tl kuivattua oreganoa
1/4 tl sweet chili savupaprikajauhetta

Päälle:

1 ruukku rucolaa
2 rkl öljyä
ripaus suolaa
2-3 viikunaa

Valmistusohje

1. Sulata voi.

2. Kuori sipulit ja hienonna. Halkaise paprika, ota siemenet pois, huuhtele ja leikkaa pieniksi kuutioiksi.

3. Lisää sulan voin joukkoon kaikki ainekset, jätä hiukan juusto­raastetta pinnalle ripoteltavaksi. Sekoita hyvin.

4. Kaada taikina irtopohjaisen kak­kuvuokaan (22 cm), joka on vuorattu leivinpaperilla. Ripottele pinnalle loput juustoraasteesta.

5. Paista 180 asteessa uunin ala­ tasolla noin 35–40 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä hetken aikaa vuoassa ennen
irrottamista.

6. Pyöritä rucola öljyssä ja lisää ripaus suolaa. Pese viikunat ja leik­kaa 4–6 osaan. Lisää salaatti ja viikunat piirakan päälle.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 24/18.

Lisää juustoisia piirakoita:

Fetapiirakka gluteenittomalla pohjalla.

Fetapiirakka gluteenittomalla piirakkapohjalla

Helppo fetapiirakka valmistuu lehtitaikinalevystä.

Fetapiirakka helposti valmiista lehtitaikinasta

Fetapiirakka koristellaan tomaateilla.

Fetapiirakka ilman pohjaa – gluteeniton fetapiirakka

Anna.fi: Pellillinen juustopiirakkaa

Keskustelu

Kommentoi juttua: Juustopiirakka ilman pohjaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X