Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Juustopiirakka ilman pohjaa

Tee juustopiirakka hyvissä ajoin, jotta maut ehtivät tasaantua. Korvaamalla jauhot mantelijauhoilla saat gluteenittoman piirakan, joka sopii kaikille vieraille. Vihreä salaatti viikunoilla raikastaa tuhdin piirakan.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

Juustopiirakka ilman pohjaa:

  • 50 g sulatettua voita
  • ½ sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 punainen paprika
  • 300 g raejuustoa
  • 3-4 rkl kermaa
  • 3 kananmunaa
  • n. 6 dl vehnäjauhoja (tai mantelijauhetta)
  • 250 g raastettua juustoa (cheddaria, emmentalia ja sinihomejuustoa)
  • ½-1 tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria
  • ½ tl kuivattua timjamia
  • ½ tl kuivattua oreganoa
  • ¼ tl sweet chili savupaprikajauhetta

Päälle:

  • 1 ruukku rucolaa
  • 2 rkl öljyä
  • ripaus suolaa
  • 2-3 viikunaa

Valmistusohje

1. Sulata voi.

2. Kuori sipulit ja hienonna. Halkaise paprika, ota siemenet pois, huuhtele ja leikkaa pieniksi kuutioiksi.

3. Lisää sulan voin joukkoon kaikki ainekset, jätä hiukan juusto­raastetta pinnalle ripoteltavaksi. Sekoita hyvin.

4. Kaada taikina irtopohjaisen kak­kuvuokaan (22 cm), joka on vuorattu leivinpaperilla. Ripottele pinnalle loput juustoraasteesta.

5. Paista 180 asteessa uunin ala­ tasolla noin 35–40 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä hetken aikaa vuoassa ennen irrottamista.

6. Pyöritä rucola öljyssä ja lisää ripaus suolaa. Pese viikunat ja leik­kaa 4–6 osaan. Lisää salaatti ja viikunat piirakan päälle.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 24/18.

Lisää juustoisia piirakoita:

Fetapiirakka gluteenittomalla pohjalla.

Fetapiirakka gluteenittomalla piirakkapohjalla

Helppo fetapiirakka valmistuu lehtitaikinalevystä.

Fetapiirakka helposti valmiista lehtitaikinasta

Fetapiirakka koristellaan tomaateilla.

Fetapiirakka ilman pohjaa – gluteeniton fetapiirakka

Anna.fi: Pellillinen juustopiirakkaa


Kommentoi

Kommentoi juttua: Juustopiirakka ilman pohjaa

Leipurihiiva

Onko tuo jauhojen määrä oikein, kun 6dl tuntuu isolta määrältä massan sekaan?

Sinun täytyy kommentoidaksesi.