Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kropsu mädin ja smetanan kera

Perinteisesti kropsu imelletään ja tarjotaan voin tai puolukan kanssa. Uusi idea on tarjota kropsua tähän tapaan blinien asemesta.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Kropsut mädin ja smetanan kanssa

  • 3 dl maitoa
  • 2 dl kermaa
  • 2 tl suolaa
  • 3 kpl kananmunia
  • ½ kg raakaa, raastettua perunaa
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • ½ dl voisulaa

Lisäksi

  • 120-150 g kirjolohenmätiä
  • 2 dl smetanaa
  • 1 kpl (hienonnettu punasipuli)
  • mustapippuria

Valmistusohje

Kropsut mädin ja smetanan kanssa tehdään näin:

  1. Sekoita maito, kerma, suola, kananmunat, perunaraaste, vehnäjauhot ja voisula taikinaksi. Anna taikinan turvota noin 1/2 tuntia.
  2. Kaada taikina leivinpaperilla päällystettyyn uunipannuun. Paista 225 asteessa noin 1/2 tuntia tai kunnes kropsu on kauniin ruskea ja irtoaa pohjasta.
  3. Paloittele kropsu neliöiksi vaikka saksilla ja nosta tarjoiluvadille. Tarjoa kropsut mädin ja smetanan kanssa. Jos haluat voit hienontaa vielä höysteeksi punasipulia.  Lisukkeeksi sopivat myös punajuuri- ja etikkakurkkukuutiot.

Lue myös: Näin tehdään gluteeniton perunapannukakku

Lue myös Anna.fi: Parhaat blinit ja 10 x mainiot lisukkeet


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kropsu mädin ja smetanan kera

Sinun täytyy kommentoidaksesi.