Kropsu mädin ja smetanan kera
Perinteisesti kropsu imelletään ja tarjotaan voin tai puolukan kanssa. Uusi idea on tarjota kropsua tähän tapaan blinien asemesta.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Kasvis
Ainekset
Kropsut mädin ja smetanan kanssa
- 3 dl maitoa
- 2 dl kermaa
- 2 tl suolaa
- 3 kpl kananmunia
- ½ kg raakaa, raastettua perunaa
- 4 dl vehnäjauhoja
- ½ dl voisulaa
Lisäksi
- 120-150 g kirjolohenmätiä
- 2 dl smetanaa
- 1 kpl (hienonnettu punasipuli)
- mustapippuria
Valmistusohje
Kropsut mädin ja smetanan kanssa tehdään näin:
- Sekoita maito, kerma, suola, kananmunat, perunaraaste, vehnäjauhot ja voisula taikinaksi. Anna taikinan turvota noin 1/2 tuntia.
- Kaada taikina leivinpaperilla päällystettyyn uunipannuun. Paista 225 asteessa noin 1/2 tuntia tai kunnes kropsu on kauniin ruskea ja irtoaa pohjasta.
- Paloittele kropsu neliöiksi vaikka saksilla ja nosta tarjoiluvadille. Tarjoa kropsut mädin ja smetanan kanssa. Jos haluat voit hienontaa vielä höysteeksi punasipulia. Lisukkeeksi sopivat myös punajuuri- ja etikkakurkkukuutiot.
Lue myös: Näin tehdään gluteeniton perunapannukakku
Lue myös Anna.fi: Parhaat blinit ja 10 x mainiot lisukkeet
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kropsu mädin ja smetanan kera