Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kukkoa valkoviinissä

Kukkoa viinissä eli Coq au vin on ranskalainen klassikko. Se valmistuu broilerista, pekonista ja herkkusienistä. Tämä pataruoka viimistellään punaviinin sijaan valkoviinillä.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Kukkoa valkoviinissä:

  • 1 broileri tai 700 g broilerinpaloja
  • 1 rkl öljyä
  • 1 pieni sipuli
  • 1-2 porkkanaa
  • 6-8 salottisipulia
  • 2-3 laakerinlehteä
  • 3-5 oksaa timjamia
  • ¾ - 1 tl suolaa
  • ½ - 1 tl vastarouhittua mustapippuria
  • 3-4 dl valkoviiniä (osa nesteestä voi olla kanalientä)
  • 200 g siemenettömiä viinirypäleitä
  • 150 g herkkusieniä
  • 4 rkl ruskeaa suurustetta tai 2 rkl maissitärkkelystä
  • 1-2 dl persiljaa

Valmistusohje

Kukkoa valkoviinissä tehdään helposti näin:

  1. Ota (sulatettu) liha lämpenemään ja esikäsittele kasvikset. Kuori ja pilko sipuli ja porkkana, kuori salottisipulit, halkaise herkkusienet ja viinirypäleet.
  2. Kuullota silputtu sipuli öljyssä padassa, siirrä odottamaan. Paista broileri kunnolla.
  3. Lisää salottisipulit ja porkkanapalat sekä viini ja mausteet. Anna hautua miedolla lämmöllä puolisen tuntia (kokonainen broileri reilun tunnin verran) kannen alla.
  4. Lisää herkkusienet ja viinirypäleet ja kypsennä vielä kymmenisen minuuttia.
  5. Ota hiukan nestettä padasta, sekoita siihen maissitärkkelys ja lisää pataan.
  6. Anna pulpahdella muutama minuutti,tarkista maku ja tarjoa keitettyjen perunoiden tai riisin kanssa.

Lue myös: Kokonainen broileri on helppoa ruokaa – nappaa reseptit myös tähteiden hyödyntämiseen

Lue myös Anna.fi/ruoka: Kolmen sipulin kanapata


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kukkoa valkoviinissä

Sinun täytyy kommentoidaksesi.