Kukkoa valkoviinissä
Kukkoa viinissä eli Coq au vin on ranskalainen klassikko. Se valmistuu broilerista, pekonista ja herkkusienistä. Tämä pataruoka viimistellään punaviinin sijaan valkoviinillä.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
Ainekset
Kukkoa valkoviinissä:
- 1 broileri tai 700 g broilerinpaloja
- 1 rkl öljyä
- 1 pieni sipuli
- 1-2 porkkanaa
- 6-8 salottisipulia
- 2-3 laakerinlehteä
- 3-5 oksaa timjamia
- ¾ - 1 tl suolaa
- ½ - 1 tl vastarouhittua mustapippuria
- 3-4 dl valkoviiniä (osa nesteestä voi olla kanalientä)
- 200 g siemenettömiä viinirypäleitä
- 150 g herkkusieniä
- 4 rkl ruskeaa suurustetta tai 2 rkl maissitärkkelystä
- 1-2 dl persiljaa
Valmistusohje
Kukkoa valkoviinissä tehdään helposti näin:
- Ota (sulatettu) liha lämpenemään ja esikäsittele kasvikset. Kuori ja pilko sipuli ja porkkana, kuori salottisipulit, halkaise herkkusienet ja viinirypäleet.
- Kuullota silputtu sipuli öljyssä padassa, siirrä odottamaan. Paista broileri kunnolla.
- Lisää salottisipulit ja porkkanapalat sekä viini ja mausteet. Anna hautua miedolla lämmöllä puolisen tuntia (kokonainen broileri reilun tunnin verran) kannen alla.
- Lisää herkkusienet ja viinirypäleet ja kypsennä vielä kymmenisen minuuttia.
- Ota hiukan nestettä padasta, sekoita siihen maissitärkkelys ja lisää pataan.
- Anna pulpahdella muutama minuutti,tarkista maku ja tarjoa keitettyjen perunoiden tai riisin kanssa.
Lue myös: Kokonainen broileri on helppoa ruokaa – nappaa reseptit myös tähteiden hyödyntämiseen
Lue myös Anna.fi/ruoka: Kolmen sipulin kanapata
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kukkoa valkoviinissä