Reseptit
4
Kiitos

Kylmä keitto avokadosta

Yhtä aikaa täyteläinen ja raikas alkukeitto surautetaan herneistä sekä avokadosta ja maustetaan viehkeästi tuoreella mintulla.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Kylmä keitto avokadosta:

2 avokadoa
200 g herneitä (pakaste)
4 vihreää parsaa (kypsäksi höyrytettynä)
nippu tuoretta minttua
5 dl maustamatonta jogurttia
2 tl sitruunasta puristettua mehua
3 dl kylmää vettä
1 tl suolaa

Valmistusohje

1. Katkaise neljästä parsasta kova kantaosa pois. Höyrytä kypsäksi. Säästä nuput koristeluun.
2. Sulata 200 grammaa herneitä. Halkaise kaksi avokadoa ja poista kivet. Lusikoi hedelmäliha tehosekoittimen kulhoon.

3. Lisää tehosekoittimeen myös herneet, parsat, nippu tuoretta minttua, viisi desilitraa maustamatonta jogurttia, kaksti teelusikkaa  sitruunamehua, kolme desilitraa kylmää vettä ja yksi teelusikallinen suolaa. Sekoita kaikki ainekset tehosekoittimessa soseeksi. Lisää vettä tarpeen mukaan, että saat haluamasi koostumuksen. Säästä muutama herne koristeluun.

4. Koristele herneillä ja parsanupuilla. Tarjoile kylmänä.

Lue myös: Avokadoreseptejä aamiaisesta illan herkutteluhetkiin

Keskustelu

Kommentoi juttua: Kylmä keitto avokadosta

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X