Kylmäsavustettu lohi Stefanin tapaan
Kylmäsavulohi-alkupala syntyy Göteborgilaisen keittiömestarin Stefan Karlssonin ohjeella. Sitruunatuorejuustovaahto ja parsa täydentävät hienostuneen annoksen.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
Ainekset
Kylmäsavulohi-alkupala
- 500 g kylmäsavustettua lohta
- 6 rkl lohenmätiä
- 1 rkl oliiviöljyä
- suolaa, mustapippuria
sitruunaavaahto:
- 1 dl kermaa
- 1 dl maitoa
- 1 sitruunan raastettu kuori ja mehu
- 100 g tuorejuustoa (Philadephia)
- 2 liivatelehteä
- suolaa, valkopippuria
marinadi parsalle:
- 24 keitettyä vihreää parsaa
- 1 salottisipuli
- 2 tl valkoviinietikkaa
- 5 rkl oliiviöljyä
- 2 rkl tuoreita yrttejä (tilliä, ruohosipulia, veskrassia)
- erilaista pientä minisalaattia
- suolaa, valkopippuria
Valmistusohje
Kylmäsavulohi-alkupala Stefanin tapaan valmistuu näin:
- Laita liivatelehdet kylmään veteen noin 10 minuutiksi. Kiehauta kerma, maito ja raastettu sitruunankuori. Purista liivatteista vesi pois ja liuota kuumaan liemeen, lisää sitruunamehu. Anna jäähtyä. Kaada sitruunamaitoseos monitoimikoneeseen tai sekoita sauvavatkaimella tuorejuusto joukkoon. Mausta maun mukaan suolalla ja valkopippurilla. Kaada seos vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia.
- Leikkaa lohi viipaleiksi. Sirottele mausteeksi hiukan suolaa ja mustapippuria myllystä. Sivele viipaleet oliiviöljyllä. Pidä viileässä.
- Hakkaa salottisipuli hienoksi ja sekoita joukkoon viinietikka ja oliiviöljy. Kääntele kastike keitettyjen, kylmien parsojen pintaan ja pienten salaatinlehtien kastikkeeksi. Sirota mausteeksi tuoreita yrttejä, suolaa ja valkopippuria.
- Aseta lohiviipaleet tarjoiluvadille tai annoslautasille maustuneiden parsojen ja pienten salaatinlehtien kanssa. Ota sitruunavaahdosta lusikalla joka annokseen kananmunan kokoinen soikio.
Kylmäsavulohi-alkupala on peräisin keittiömestari Stefan Karlssonilta Göteborgista.
Katso myös: Limemarinoitu lohi
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Oopperakellarin silakat
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kylmäsavustettu lohi Stefanin tapaan