Reseptit
30-60 min
4

Lehtikaalipesto-pasta-kasvissalaatti

Lehtikaalipesto antaa mehevän maun pastalle. Lisää joukkoon omia suosikkikasviksia tai kokeile mozzarellapallojen kanssa.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Pastasalaatti:

5 dl (raakana) kierrepastaa
10 kirsikkatomaattia
1 dl herneitä
1/2 parsakaali
2 dl vihreitä papuja

Lehtikaalipesto:

5-6 lehtikaalin lehteä
1 valkosipulinkynsi
kourallinen basilikaa
3 rkl pinjan- tai auringonkukansiemeniä
1 1/2 dl raastettua parmesania
1 rkl valkoista balsamiviinietikkaa
2 dl oliiviöljyä
1 tl suolaa

Valmistusohje

1. Keitä pasta ohjeen mukaan.

2. Pese kaikki kasvikset. Halkaise tomaatit. Irrota herneet palkoista. Suikaloi paprika. Irrota parsakaalin kukinnot ja leikkaa pavuista päät pois.

3. Keitä parsakaaleja ja papuja 3-4 minuuttia kiehuvassa vedessä. Jäähdytä kylmän veden alla, valuta hyvin. Sekoita kasvikset pastan joukkoon.

4. Tee pesto. Leikkaa lehtikaalista kova ruoti pois. Ryöppää lehtikaaleja kuumassa vedessä  hetken ajan ja jäähdytä heti kylmän veden alla. Valuta ja leikkaa suikaleiksi.

5. Kuori ja raasta valkosipulin kynsi. Laita kaikki loput ainekset tehosekoittimeen ja surauta tasainen pesto. Sekoita osa pestosta pastasalaatin joukkoon, lopun voit käyttää muissa ruuissa. Anna maustua hetki.

Kokeile myös näitä kesäisiä kasvispastoja:

yhden padan kasvispasta

Yhden padan kasvispasta

porkkanapestopasta

Porkkanapestopasta

kukkakaalipesto

Kukkakaalipesto

Anna.fi: Kaalipestoa ja pastaa

Avainsanat

Avainsanat: Sesongit ja teemat: Ruokavalio: Ateriatyyppi: Raaka-aineet:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Lehtikaalipesto-pasta-kasvissalaatti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X