Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Lehtikaalipesto-pasta-kasvissalaatti

Lehtikaalipesto antaa mehevän maun pastasalaatille. Lisää joukkoon omia suosikkikasviksia tai kokeile mozzarellapallojen kanssa.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Pastasalaatti:

  • 5 dl (raakana) kierrepastaa
  • 10 kirsikkatomaattia
  • 1 dl herneitä
  • ½ parsakaali
  • 2 dl vihreitä papuja

Lehtikaalipesto:

  • 5-6 lehtikaalin lehteä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • kourallinen basilikaa
  • 3 rkl pinjan- tai auringonkukansiemeniä
  • 1 ½ dl raastettua parmesania
  • 1 rkl valkoista balsamiviinietikkaa
  • 2 dl oliiviöljyä
  • 1 tl suolaa

Valmistusohje

1. Keitä pasta ohjeen mukaan.

2. Pese kaikki kasvikset. Halkaise tomaatit. Irrota herneet palkoista. Suikaloi paprika. Irrota parsakaalin kukinnot ja leikkaa pavuista päät pois.

3. Keitä parsakaaleja ja papuja 3-4 minuuttia kiehuvassa vedessä. Jäähdytä kylmän veden alla, valuta hyvin. Sekoita kasvikset pastan joukkoon.

4. Tee pesto. Leikkaa lehtikaalista kova ruoti pois. Ryöppää lehtikaaleja kuumassa vedessä  hetken ajan ja jäähdytä heti kylmän veden alla. Valuta ja leikkaa suikaleiksi.

5. Kuori ja raasta valkosipulin kynsi. Laita kaikki loput ainekset tehosekoittimeen ja surauta tasainen pesto. Sekoita osa pestosta pastasalaatin joukkoon, lopun voit käyttää muissa ruuissa. Anna maustua hetki.

Kokeile myös näitä kesäisiä kasvispastoja:

yhden padan kasvispasta

Yhden padan kasvispasta

porkkanapestopasta

Porkkanapestopasta

kukkakaalipesto

Kukkakaalipesto

Katso myös Anna.fi: Kaalipestoa ja pastaa


Kommentoi

Kommentoi juttua: Lehtikaalipesto-pasta-kasvissalaatti

Sinun täytyy kommentoidaksesi.