Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Lehtikaalisalaatti

Ruokaisa lehtikaalisalaatti on mitä parhain eväslounas, sillä lehtikaali pysyy lötkistymättä jääkaapissa yön yli. Verigreippi tuo raikkautta ja täyteläinen tahinikastike viimeistelee salaatin.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Lehtikaalisalaatti

  • 3 dl spelttihelmiä
  • 2 verigreippiä
  • 150 g lehtikaalia
  • 2 tl oliiviöljyä
  • ¼ tl suolaa
  • 2 dl saksanpähkinöitä
  • 1 prk (380g/230g ) kikherneitä suolaliemessä
  • 1 rs (à 110 g) parsakaalinversoja tai muita versoja tai ituja
  • ¼ tl mustapippuria

Tahinikastike

  • 2 dl vaaleaa tahinia
  • ½ sitruunaa
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 2-3 rkl vettä
  • ¼ tl suolaa

Valmistusohje

Lehtikaalisalaatti valmistuu helposti näin:

  1. Keitä spelttihelmet pakkauksen ohjeen mukaan ja jäähdytä.
  2. Leikkaa verigreipit terävällä veitsellä kuorettomiksi ja irrota lohkot. Purista kuorista mehu ja valuta leikkuulaudalle kertynyt mehu kulhoon.
  3. Huuhtele lehtikaalit ja leikkaa kova lehtiruoti pois. Suikaloi lehdet ja laita kulhoon. Lisää öljy ja suola. Puristele kaalit käsin verigreippi-öljyseoksessa ja anna pehmentyä 10 minuuttia.
  4. Paahda pähkinät pannulla. Valuta kikherneet.
  5. Lusikoi tahini kulhoon. Purista sitruunasta mehu. Lisää öljy ja vettä sen verran, että saat kastikkeesta juoksevaa.
  6. Sekoita speltti, verigreippiviipaleet, pähkinät ja kikherneet lehtikaalin joukkoon. Lisää parsakaalinversot ja mausta mustapippurilla. Kaada kastike salaatin joukkoon.

Vinkki! Tarjoa lehtikaalisalaatti lounaana sellaisenaan ja nauti mustaherukkasmoothie jälkiruoaksi.

lehtikaalisalaatti
Lehtikaalisalaatti on loistava lounaseväs

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 1/2024.

Lue myös Anna.fi: Vietnamilainen lehtikaali-kaurasalaatti


Kommentoi

Kommentoi juttua: Lehtikaalisalaatti

Sinun täytyy kommentoidaksesi.