Lehtikaalisalaatti
Ruokaisa lehtikaalisalaatti on mitä parhain eväslounas, sillä lehtikaali pysyy lötkistymättä jääkaapissa yön yli. Verigreippi tuo raikkautta ja täyteläinen tahinikastike viimeistelee salaatin.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Kasvis
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
- Vegaaninen
Ainekset
Lehtikaalisalaatti
- 3 dl spelttihelmiä
- 2 verigreippiä
- 150 g lehtikaalia
- 2 tl oliiviöljyä
- ¼ tl suolaa
- 2 dl saksanpähkinöitä
- 1 prk (380g/230g ) kikherneitä suolaliemessä
- 1 rs (à 110 g) parsakaalinversoja tai muita versoja tai ituja
- ¼ tl mustapippuria
Tahinikastike
- 2 dl vaaleaa tahinia
- ½ sitruunaa
- 3 rkl oliiviöljyä
- 2-3 rkl vettä
- ¼ tl suolaa
Valmistusohje
Lehtikaalisalaatti valmistuu helposti näin:
- Keitä spelttihelmet pakkauksen ohjeen mukaan ja jäähdytä.
- Leikkaa verigreipit terävällä veitsellä kuorettomiksi ja irrota lohkot. Purista kuorista mehu ja valuta leikkuulaudalle kertynyt mehu kulhoon.
- Huuhtele lehtikaalit ja leikkaa kova lehtiruoti pois. Suikaloi lehdet ja laita kulhoon. Lisää öljy ja suola. Puristele kaalit käsin verigreippi-öljyseoksessa ja anna pehmentyä 10 minuuttia.
- Paahda pähkinät pannulla. Valuta kikherneet.
- Lusikoi tahini kulhoon. Purista sitruunasta mehu. Lisää öljy ja vettä sen verran, että saat kastikkeesta juoksevaa.
- Sekoita speltti, verigreippiviipaleet, pähkinät ja kikherneet lehtikaalin joukkoon. Lisää parsakaalinversot ja mausta mustapippurilla. Kaada kastike salaatin joukkoon.
Vinkki! Tarjoa lehtikaalisalaatti lounaana sellaisenaan ja nauti mustaherukkasmoothie jälkiruoaksi.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 1/2024.
Lue myös Anna.fi: Vietnamilainen lehtikaali-kaurasalaatti
Kommentoi
Kommentoi juttua: Lehtikaalisalaatti