Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Paistettu kirjolohi valkoviini-juustokastikkeesa eli Lempeän kokin kalaa

Paistettu kirjolohi saa ihanan maun valkoviinistä ja sulatejuustosta tehdystä kastikkeesta. Kastikkeen viimeistelee lempeästi rakuuna.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Kirjolohi

  • 400 g kirjolohta

valkoviini-juustokastike

  • 3-4 dl kuivaa valkoviiniä tai kalalientä
  • (1/6 ruukku tuoretta rakuunaa)
  • 50 g sulatejuustoa

viimeistelyyn

  • 1 sitruuna siivuina tai lohkoina

Valmistusohje

Paistettu kirjolohi valkoviini-juustokastikkeessa valmistuu helposti näin:Lempeän kokin kalaa

  1. Leikkaa kirjolohesta annosviipaleet ja nosta kalapalat teflonpannuun kypsymään ilman rasvaa. Käännä palat ja anna niiden kypsyä hitaasti miedolla lämmöllä. Ripota kypsyneelle pinnalle ripaus suolaa.
  2. Kiehauta valkoviini tai kalalientä. Lisää tuoretta sulatejuustoa. Sekoita hyvin ja tarkista maku. Suolaa tulee riittävästi juustosta. Valuta kastike paistettujen kirjolohiviipaleiden päälle tai alle ja viimeistele annos sitruunalohkoilla tai -siivuilla sekä halutessasi tuoreella rakuunalla.

Vinkki: Suomalaisen kotikokin perisynti on ylikypsentää kirjolohi: Näillä ohjeilla grillaat elämäsi maistuvimman lohen

Lue myös Anna.fi: Näin valmistuu paistettu kirjolohi ja raparperikastike


Kommentoi

Kommentoi juttua: Paistettu kirjolohi valkoviini-juustokastikkeesa eli Lempeän kokin kalaa

Sinun täytyy kommentoidaksesi.