Paistettu kirjolohi valkoviini-juustokastikkeesa eli Lempeän kokin kalaa
Paistettu kirjolohi saa ihanan maun valkoviinistä ja sulatejuustosta tehdystä kastikkeesta. Kastikkeen viimeistelee lempeästi rakuuna.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Kevyt
Ainekset
Kirjolohi
- 400 g kirjolohta
valkoviini-juustokastike
- 3-4 dl kuivaa valkoviiniä tai kalalientä
- (1/6 ruukku tuoretta rakuunaa)
- 50 g sulatejuustoa
viimeistelyyn
- 1 sitruuna siivuina tai lohkoina
Valmistusohje
Paistettu kirjolohi valkoviini-juustokastikkeessa valmistuu helposti näin:Lempeän kokin kalaa
- Leikkaa kirjolohesta annosviipaleet ja nosta kalapalat teflonpannuun kypsymään ilman rasvaa. Käännä palat ja anna niiden kypsyä hitaasti miedolla lämmöllä. Ripota kypsyneelle pinnalle ripaus suolaa.
- Kiehauta valkoviini tai kalalientä. Lisää tuoretta sulatejuustoa. Sekoita hyvin ja tarkista maku. Suolaa tulee riittävästi juustosta. Valuta kastike paistettujen kirjolohiviipaleiden päälle tai alle ja viimeistele annos sitruunalohkoilla tai -siivuilla sekä halutessasi tuoreella rakuunalla.
Vinkki: Suomalaisen kotikokin perisynti on ylikypsentää kirjolohi: Näillä ohjeilla grillaat elämäsi maistuvimman lohen
Lue myös Anna.fi: Näin valmistuu paistettu kirjolohi ja raparperikastike
Kommentoi
Kommentoi juttua: Paistettu kirjolohi valkoviini-juustokastikkeesa eli Lempeän kokin kalaa