Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Linssi-kasvispata

Linssi-kasvispata säästää niin aikaa kuin lompakkoakin. Mausta pitävät huolen inkivääri, garam masala ja kurkuma. Kasviksina maistuvat puolestaan porkkana, lehtiselleri ja aurinkokuivatut tomaatit. Tunnissa valmis pataruoka hurmaa lounastajat takuuvarmasti!

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4 annosta

Ainekset

Linssi-kasvispata

  • 1 punasipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl raastettua tuoretta inkivääriä
  • 2 tl garam masala- mausteseosta
  • 1 tl kurkumaa
  • 1 punainen chili
  • 3 lehtisellerin vartta
  • 2 porkkanaa
  • 3 dl vihreitä linssejä
  • 1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja
  • noin 5 dl kasvislientä
  • 1 prk (400 g) tomaattimurskaa
  • ¼ tl suolaa
  • ¼ tl rouhittua mustapippuria
  • 2 rkl siirappia

Valmistusohje

Linssi-kasvispata tehdään helposti näin:

1. Kuori ja hienonna punasipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipuleita hetki öljyssä raastetun inkiväärin ja mausteiden kanssa. Hienonna chili ja paloittele lehtisellerit ja kuoritut porkkanat. Lisää kasvikset pannulle ja kääntele tovi.

2. Huuhtele linssit ja nosta pataan kasvisseoksen kanssa. Lisää paloitellut aurinkokuivatut tomaatit, kasvisliemi ja tomaattimurska. Kääntele ainekset sekaisin ja mausta suolalla, rouhitulla mustapippurilla ja siirapilla. Anna hautua kannen alla noin 20 minuuttia, kunnes linssit tuntuvat pehmeiltä. Lisää nestettä tarvittaessa. Tarjoa linssi-kasvispata esimerkiksi raita-kastikkeen kanssa.

Lue myös: Kevyttä ja maukasta pataruokaa linsseistä – hauduta kasvisten, lampaan tai possun kera

Lue myös Anna.fi/ruoka: Linssit – kevyttä, edullista ja ravitsevaa ruokaa


Kommentoi

Kommentoi juttua: Linssi-kasvispata

Marianne

Annoksen päälle vielä muutama fetakuutio, maistuu!

Sinun täytyy kommentoidaksesi.