Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Linssimuhennos (Lentejas nortenas)

Meksikolainen linssimuhennos saa mehevyyttä pekonista ja vahvasta chorizo-tyyppisestä makkarasta. Tarjoa linssimuhennos tortillojen, mieluiten pienten vehnätortillojen ja chilikastikkeen kanssa.

Ainekset

Meksikolainen linssimuhennos

  • 250 g linssejä
  • 2 l vettä
  • 1 rkl maissiöljyä
  • ½ sipulia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 100 g Amerikanpekonia
  • 1 prk säilöttyjä kidney-papuja
  • 2 kuorittua pihvitomaattia tai säilöttyä tomaattia
  • ½-1 tl chilirouhetta
  • 1 tl savupaprikaa
  • suolaa
  • (100-200 g vahvaa espanjalaistyylistä chorizo-makkaraa, salamia tai savukinkkua)
  • 1 kpl habanero tai chili viipaleina

Valmistusohje

Meksikolainen linssimuhennos eli Lentejas nortenas tehdään näin:

  1. Huuhdo linssit huolellisesti ja anna liota vedessä ennen keittämistä. Keitä linssit liotusvedessään pehmeiksi. Siivilöi linssit ja talleta liemi erikseen.
  2. Kuumenna öljy ja kuullota hienonnettu sipuli, valkosipulinkynsi ja pieniksi kuutioiksi leikattu pekoni ja makkara, lisää paloitellut tomaatit ja kääntele seosta muutaman minuutin ajan. Lisää linssit, kidney-pavut, halutessasi pieniksi kuutioitu savukinkku, suolaa, chiliruohetta, savupaprikaa ja sopiva määrä linssien keitinlientä. Kuumenna vielä noin 10 minuuttia miedolla lämmöllä. Sekoita ja lisää tarvittaessa lientä. Muhennoksen pitää olla sakeaa.
  3. Tarjoa kuuma meksikolainen linssimuhennos tortillojen, mieluiten pienten vehnä- tai maissitortillojen ja tomaattisen itse tehdyn chilikastikkeen  tai valmiin chilikastikkeen kanssa.

Vinkki: Chilikastikkeena käytetään Meksikossa esimerkiksi salsa taqueraa, joka on väriltään tummaa ja maultaan voimakasta ja salsa caseraa, punaista, tomaattipohjaista kastiketta.

Lue myös Anna.fi: Makuja Meksikosta


Kommentoi

Kommentoi juttua: Linssimuhennos (Lentejas nortenas)

Sinun täytyy kommentoidaksesi.