Linssimuhennos (Lentejas nortenas)
Meksikolainen linssimuhennos saa mehevyyttä pekonista ja vahvasta chorizo-tyyppisestä makkarasta. Tarjoa linssimuhennos tortillojen, mieluiten pienten vehnätortillojen ja chilikastikkeen kanssa.
- Maidoton
Ainekset
Meksikolainen linssimuhennos
- 250 g linssejä
- 2 l vettä
- 1 rkl maissiöljyä
- ½ sipulia
- 1 valkosipulinkynsi
- 100 g Amerikanpekonia
- 1 prk säilöttyjä kidney-papuja
- 2 kuorittua pihvitomaattia tai säilöttyä tomaattia
- ½-1 tl chilirouhetta
- 1 tl savupaprikaa
- suolaa
- (100-200 g vahvaa espanjalaistyylistä chorizo-makkaraa, salamia tai savukinkkua)
- 1 kpl habanero tai chili viipaleina
Valmistusohje
Meksikolainen linssimuhennos eli Lentejas nortenas tehdään näin:
- Huuhdo linssit huolellisesti ja anna liota vedessä ennen keittämistä. Keitä linssit liotusvedessään pehmeiksi. Siivilöi linssit ja talleta liemi erikseen.
- Kuumenna öljy ja kuullota hienonnettu sipuli, valkosipulinkynsi ja pieniksi kuutioiksi leikattu pekoni ja makkara, lisää paloitellut tomaatit ja kääntele seosta muutaman minuutin ajan. Lisää linssit, kidney-pavut, halutessasi pieniksi kuutioitu savukinkku, suolaa, chiliruohetta, savupaprikaa ja sopiva määrä linssien keitinlientä. Kuumenna vielä noin 10 minuuttia miedolla lämmöllä. Sekoita ja lisää tarvittaessa lientä. Muhennoksen pitää olla sakeaa.
- Tarjoa kuuma meksikolainen linssimuhennos tortillojen, mieluiten pienten vehnä- tai maissitortillojen ja tomaattisen itse tehdyn chilikastikkeen tai valmiin chilikastikkeen kanssa.
Vinkki: Chilikastikkeena käytetään Meksikossa esimerkiksi salsa taqueraa, joka on väriltään tummaa ja maultaan voimakasta ja salsa caseraa, punaista, tomaattipohjaista kastiketta.
Lue myös Anna.fi: Makuja Meksikosta
Kommentoi
Kommentoi juttua: Linssimuhennos (Lentejas nortenas)