
Lohi-papusalaatti
Lohi-papusalaatti on ruokaisa salaatti, joka sopii vaikka lounaaksi. Salaattiin sekoitetaan kasviksia ja edamamepapuja eli vihreitä soijapapuja, jotka ovat tuttuja japanilaisesta keittiöstä.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
Ainekset
Lohi-papusalaatti
- 400 g lohta
- 1 tl suolaa
- 0,5 tl rouhittua mustapippuria
- 1 rkl öljyä paistamiseen
- 2 tomaattia
- 2 dl pakaste-edamamepapuja
- 1 prk (285 g) papusekoitusta
- 2 rkl öljyä
- 2 tl omenaviinietikkaa
- ripaus suolaa
- ripaus rouhittua mustapippuria
- salaattisekoitusta (pinaattia, jääsalaattia)
- 1 rkl seesaminsiemeniä
Sinappikastike
- 1 rkl sinappia
- ¾ dl öljyä
- 1 rkl sitruunamehua
- ¼ tl suolaa
- ¼ tl rouhittua mustapippuria
Valmistusohje
Lohi-papusalaatti valmistuu näin.
1. Nypi lohesta ruodot pois ja kuivaa talouspaperilla. Leikkaa neljään osaan. Mausta suolalla ja pippurilla. Paista nahkapuoli alaspäin öljytyllä pannulla noin 3 minuuttia kummaltakin puolelta.
2. Pese ja leikkaa tomaatit lohkoiksi. Keitä edamamepapuja kiehuvassa vedessä 2 minuuttia. Siivilöi ja jäähdytä kylmän veden alla. Valuta papusekoitus ja huuhtele vedellä. Yhdistä pavut. Mausta öljyllä, etikalla, suolalla ja pippurilla. Anna marinoitua kastikkeen valmistuksen ajan.
3. Tee sinappikastike. Laita sinappi kulhon pohjalle. Valuta öljy ohuena nauhana koko ajan voimakkaasti sekoittaen. Lisää sitruunamehu ja mausta suolalla ja pippurilla.
4. Kokoa lohi-papusalaatti. Sekoita yhteen huuhdellut pinaatinlehdet ja revitty jääsalaatti. Laita salaatti vadin pohjalle, lisää tomaattilohkot, pavut, lohipalat ja ripottele päälle seesaminsiemeniä. Tarjoa caesarkastike erikseen tai valuta lohi-papusalaatin päälle.
Kokeile myös muita ruokaisia salaattireseptejä: Cobbin salaatti Kasvis-nuudelisalaatti Lehtikaali-caesarsalaatti Ruoka.fi: Lohi-kvinoasalaatti
Kommentoi
Kommentoi juttua: Lohi-papusalaatti