Reseptit
30-60 min
4

Lohi-papusalaatti

Lohi-papusalaatti on ruokaisa salaatti, joka sopii vaikka lounaaksi. Salaattiin sekoitetaan kasviksia ja edamamepapuja eli vihreitä soijapapuja, jotka ovat tuttuja japanilaisesta keittiöstä.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

MÄÄRÄ

400 g lohta
1 tl suolaa
0,5 tl rouhittua mustapippuria
1 rkl öljyä paistamiseen
2 tomaattia
2 dl pakaste-edamamepapuja
1 prk (285 g) papusekoitusta
2 rkl öljyä
2 tl omenaviinietikkaa
ripaus suolaa
ripaus rouhittua mustapippuria
salaattisekoitusta (pinaattia, jääsalaattia)
1 rkl seesaminsiemeniä

SINAPPIKASTIKE

1 rkl sinappia
¾ dl öljyä
1 rkl sitruunamehua
ripaus suolaa
ripaus rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

1. Nypi lohesta ruodot pois ja kuivaa talouspaperilla. Leikkaa neljään osaan. Mausta suolalla ja pippurilla. Paista nahkapuoli alaspäin öljytyllä pannulla noin 3 minuuttia kummaltakin puolelta.

2. Pese ja leikkaa tomaatit lohkoiksi. Keitä edamamepapuja kiehuvassa vedessä 2 minuuttia. Siivilöi ja jäähdytä kylmän veden alla. Valuta papusekoitus ja huuhtele vedellä. Yhdistä pavut. Mausta öljyllä, etikalla, suolalla ja pippurilla. Anna marinoitua kastikkeen valmistuksen ajan.

3. Tee sinappikastike. Laita sinappi kulhon pohjalle. Valuta öljy ohuena nauhana koko ajan voimakkaasti sekoittaen. Lisää sitruunamehu ja mausta suolalla ja pippurilla.

4. Kokoa salaatti. Sekoita yhteen huuhdellut pinaatinlehdet ja revitty jääsalaatti. Laita salaatti vadin pohjalle, lisää tomaattilohkot, pavut, lohipalat ja ripottele päälle seesaminsiemeniä. Tarjoa caesarkastike erikseen tai valuta salaatin päälle.

Kokeile myös muita ruokaisia salaattireseptejä:
Cobbin salaatti
Kasvis-nuudelisalaatti
Lehtikaali-caesarsalaatti
Ruoka.fi: Lohi-kvinoasalaatti

Avainsanat

Avainsanat: Sesongit ja teemat: Ruokavalio: Ateriatyyppi: Raaka-aineet:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Lohi-papusalaatti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X