Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Lohijoulutorttu

Lohijoulutorttu on nopea tarjottava glögin kaveriksi. Herkullinen lohitäyte valmistuu helposti sillä aikaa, kun tortut kypsyvät uunissa.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Lohijoulutorttu

  • 500 g voitaikinaa (pakaste)
  • 1 kanamunaa voiteluun

Täyte

  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 150 g kylmäsavustettua kirjolohifileetä
  • ½ punasipulia
  • 2 rkl tilliä
  • ¼ tl mustapippuria

Päälle

  • 1 rkl ruohosipulia tai tilliä

Valmistusohje

Katso videolta, miten helposti lohijoulutortut valmistetaan:

Lohijoulutortut valmistuvat helposti näin:

  1. Sulata voitaikinalevyt ohjeen mukaan. Leivo taikinalevyt tähtitortun muotoon ja voitele munalla.
  2. Paista tortut uunissa 225 asteessa 10-15 minuuttia.
  3. Valmista lohitäyte. Hienonna kylmäsavulohi, punasipuli ja tilli. Sekoita täytteen ainekset kulhossa. Mausta ripauksella mustapippuria.
  4. Lisää täyte hieman jäähtyneiden torttujen päälle. Viimeistele lohijoulutorttu ruohosipulilla tai tillillä.

Vinkki! Kun pistät taiteltujen torttujen keskelle hammastikun, tortut pysyvät kauniisti kiinni paiston ajan.

Lue myös Anna.fi: Nämä joululeivonnaiset haluat leipoa kaikki – kokosimme ihanimmat reseptit joulunaikaan


Kommentoi

Kommentoi juttua: Lohijoulutorttu

Sinun täytyy kommentoidaksesi.