Lohijoulutorttu
Lohijoulutorttu on nopea tarjottava glögin kaveriksi. Herkullinen lohitäyte valmistuu helposti sillä aikaa, kun tortut kypsyvät uunissa.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
Ainekset
Lohijoulutorttu
- 500 g voitaikinaa (pakaste)
- 1 kanamunaa voiteluun
Täyte
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa
- 150 g kylmäsavustettua kirjolohifileetä
- ½ punasipulia
- 2 rkl tilliä
- ¼ tl mustapippuria
Päälle
- 1 rkl ruohosipulia tai tilliä
Valmistusohje
Katso videolta, miten helposti lohijoulutortut valmistetaan:
Lohijoulutortut valmistuvat helposti näin:
- Sulata voitaikinalevyt ohjeen mukaan. Leivo taikinalevyt tähtitortun muotoon ja voitele munalla.
- Paista tortut uunissa 225 asteessa 10-15 minuuttia.
- Valmista lohitäyte. Hienonna kylmäsavulohi, punasipuli ja tilli. Sekoita täytteen ainekset kulhossa. Mausta ripauksella mustapippuria.
- Lisää täyte hieman jäähtyneiden torttujen päälle. Viimeistele lohijoulutorttu ruohosipulilla tai tillillä.
Vinkki! Kun pistät taiteltujen torttujen keskelle hammastikun, tortut pysyvät kauniisti kiinni paiston ajan.
Lue myös Anna.fi: Nämä joululeivonnaiset haluat leipoa kaikki – kokosimme ihanimmat reseptit joulunaikaan
Kommentoi
Kommentoi juttua: Lohijoulutorttu