Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Suolainen keikaustorttu

Suolainen keikaustorttu on pikkujoulujen ja joulun hitti. Se valmistetaan nurinkurin: ensin täyte sitten pohja. Suolaiset suupalat keikautetaan vasta uunista tulon jälkeen oikein päin.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
15  annosta

Ainekset

Suolainen keikaustorttu

  • 500 g voitaikinelevyjä (pakaste)

Täyte1

  • 4-5 keskikokoista punasipulia
  • 1 ½ rkl oliiviöljyä
  • 1 ½ rkl balsamiviinietikkaa
  • 1 ½ rkl hunajaa
  • 3 oksaa tuoretta timjamia

Täyte 2

  • 100 g herkkusieniä
  • 2 dl Västerbotten-juustoraastetta

Täyte 3

  • 100 g briejuustoa
  • 1 dl viikunahilloa

Valmistusohje

Suolainen keikaustorttu valmistuu helposti näin:

  1. Sulata paketti voitaikinalevyjä pakkauksen ohjeen mukaan. Kauli voitaikinalevyjä hieman suuremmiksi ja leikkaa jokainen levy kolmeen osaan. Valmistele haluamasi täyte.
  2. Kuori ja leikkaa neljästä viiteen keskikokoista punasipulia puolen sentin paksuisiksi kiekoiksi. Jaa leivinpaperilla vuoratulle pellille tasaisin välein tilkka oliiviöljyä ja päälle yhteensä puolitoista ruokalusikallista balsamiviinietikkaa ja puolitoista ruokalusikallista hunajaa. Riivi päälle timjaminlehtiä. Nosta jokaisen kasan päälle kaksi punasipulikiekkoa hieman lomittain. Painele pinnalle voitaikinalevyt.
  3. Viipaloi sata grammaa herkkusieniä. Asettele sienet hieman lomittain tasaisin välein leivinpaperilla vuoratulle pellille ja ripota päälle kaksi desilitraa Västerbotten-juustoraastetta.
  4. Jaa sata grammaa briejuustoa tasakokoisiksi pie­niksi paloiksi. Nostele yhteensä desilitra viikunahilloa tasaisin välein leivinpaperilla vuo­ratulle pellille ja jaa päälle briejuus­tot. Painele pinnalle voitaikinalevyt.
  5. Paista torttuja 225-­asteisessa uu­nissa noin 15 minuuttia. Nosta pelti ritilän päälle ja anna torttujen jääh­tyä. Käännä tortut ja nosta tarjolle.

Vinkki! Tarjoa suolainen keikaustorttu vaalean glögin kanssa.

suolainen keikaustorttu

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 22/2023.

Lue myös Anna.fi: Viikuna-sinihomejuustojoulutortut


Kommentoi

Kommentoi juttua: Suolainen keikaustorttu

Sinun täytyy kommentoidaksesi.