Suolainen keikaustorttu
Suolainen keikaustorttu on pikkujoulujen ja joulun hitti. Se valmistetaan nurinkurin: ensin täyte sitten pohja. Suolaiset suupalat keikautetaan vasta uunista tulon jälkeen oikein päin.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 15 annosta
- Kasvis
Ainekset
Suolainen keikaustorttu
- 500 g voitaikinelevyjä (pakaste)
Täyte1
- 4-5 keskikokoista punasipulia
- 1 ½ rkl oliiviöljyä
- 1 ½ rkl balsamiviinietikkaa
- 1 ½ rkl hunajaa
- 3 oksaa tuoretta timjamia
Täyte 2
- 100 g herkkusieniä
- 2 dl Västerbotten-juustoraastetta
Täyte 3
- 100 g briejuustoa
- 1 dl viikunahilloa
Valmistusohje
Suolainen keikaustorttu valmistuu helposti näin:
- Sulata paketti voitaikinalevyjä pakkauksen ohjeen mukaan. Kauli voitaikinalevyjä hieman suuremmiksi ja leikkaa jokainen levy kolmeen osaan. Valmistele haluamasi täyte.
- Kuori ja leikkaa neljästä viiteen keskikokoista punasipulia puolen sentin paksuisiksi kiekoiksi. Jaa leivinpaperilla vuoratulle pellille tasaisin välein tilkka oliiviöljyä ja päälle yhteensä puolitoista ruokalusikallista balsamiviinietikkaa ja puolitoista ruokalusikallista hunajaa. Riivi päälle timjaminlehtiä. Nosta jokaisen kasan päälle kaksi punasipulikiekkoa hieman lomittain. Painele pinnalle voitaikinalevyt.
- Viipaloi sata grammaa herkkusieniä. Asettele sienet hieman lomittain tasaisin välein leivinpaperilla vuoratulle pellille ja ripota päälle kaksi desilitraa Västerbotten-juustoraastetta.
- Jaa sata grammaa briejuustoa tasakokoisiksi pieniksi paloiksi. Nostele yhteensä desilitra viikunahilloa tasaisin välein leivinpaperilla vuoratulle pellille ja jaa päälle briejuustot. Painele pinnalle voitaikinalevyt.
- Paista torttuja 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Nosta pelti ritilän päälle ja anna torttujen jäähtyä. Käännä tortut ja nosta tarjolle.
Vinkki! Tarjoa suolainen keikaustorttu vaalean glögin kanssa.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 22/2023.
Lue myös Anna.fi: Viikuna-sinihomejuustojoulutortut
Kommentoi
Kommentoi juttua: Suolainen keikaustorttu