Reseptit
6
Kiitos

Lohipastrami

Lohi maustuu vaivatta pastramiksi. Lohipastrami on juhlapöydän herkullisin tarjottava!

Ainekset

Lisää kauppalistalle
400 g lohta (keskiosasta paksua palaa)
merisuolaa

Mausteseos

2 tl rouhittua mustapippuria
2 tl paprikajauhetta
2 tl rouhittua roseepippuria
1½ tl juustokuminaa
2 tl seesaminsiemeniä

Valmistusohje

Valmistusaika 3 tuntia 30 min

1. Nypi lohesta ruodot ja irrota nahka. Suolaa lohipala kauttaaltaan. Laita muovipussiin ja anna olla kylmässä noin tunti.

2. Pyyhi talouspaperilla ylimääräinen suola pois. Leikkaa lohi pituussuunnassa kolmeen tai neljään osaan.

3. Ota kauttaaltaan lohen pintaan nopeasti väri kuumalla paistinpannulla.

4. Sekoita lautaselle kaikki mausteet.

5. Pyöritä lohipalat mausteseoksessa. Kääri jokainen pala erikseen kelmuun, ja laita pakkaseen maustumaan noin 2 tunniksi tai seuraavaan päivään.

6. Leikkaa kohmeisena ohuita viipaleita ja laita vadille esille.

7. Tarjoa sahramikastikkeen kanssa.

Lisää reseptejä:

Sitruunamarinoitua lohipastramia
Lohikääröt
Ruoka.fi: Lohipastrami ja tillimajoneesi

Keskustelu

Kommentoi juttua: Lohipastrami

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X