Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Lohipastrami

Lohi maustuu vaivatta pastramiksi. Lohipastrami on juhlapöydän herkullisin tarjottava!

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Lohipastrami

  • 400 g lohta (keskiosasta paksua palaa)
  • merisuolaa

Mausteseos

  • 2 tl rouhittua mustapippuria
  • 2 tl paprikajauhetta
  • 2 tl rouhittua roseepippuria
  • 1½ tl juustokuminaa
  • 2 tl seesaminsiemeniä

Valmistusohje

Lohipastrami tehdään näin:

Lohipastrami vaatii valmistuakseen vähintään kolme ja puoli tuntia.

1. Nypi lohesta ruodot ja irrota nahka. Suolaa lohipala kauttaaltaan. Laita lohi muovipussiin ja anna sen olla kylmässä noin tunti.

2. Pyyhi talouspaperilla ylimääräinen suola kalasta pois. Leikkaa lohi pituussuunnassa kolmeen tai neljään osaan.

3. Ota kauttaaltaan lohen pintaan nopeasti väri kuumalla paistinpannulla ilman rasvaa niin, että lohipalat ruskistuvat kauniisti joka puolelta.

4. Sekoita laakealle lautaselle kaikki mausteet.

5. Pyöritä lohipalat mausteseoksessa. Kääri jokainen pala erikseen kelmuun, ja laita pakkaseen maustumaan noin 2 tunniksi tai seuraavaan päivään.

6. Leikkaa kohmeisesta lohesta ohuita viipaleita ja laita lohiviipaleet vadille esille.

7. Tarjoa lohipastrami sahramikastikkeen kanssa.

Lisää reseptejä:

Sitruunamarinoitua lohipastramia Lohikääröt

Lue myös Anna.fi:  Jääkellarin lohi


Kommentoi

Kommentoi juttua: Lohipastrami

Sinun täytyy kommentoidaksesi.