Valmistusohje
Lohipastrami valmistuu noin kolmessa ja puolessa tunnissa.
1. Nypi lohesta ruodot ja irrota nahka. Suolaa lohipala kauttaaltaan. Laita muovipussiin ja anna olla kylmässä noin tunti.
2. Pyyhi talouspaperilla ylimääräinen suola pois. Leikkaa lohi pituussuunnassa kolmeen tai neljään osaan.
3. Ota kauttaaltaan lohen pintaan nopeasti väri kuumalla paistinpannulla.
4. Sekoita lautaselle kaikki mausteet.
5. Pyöritä lohipalat mausteseoksessa. Kääri jokainen pala erikseen kelmuun, ja laita pakkaseen maustumaan noin 2 tunniksi tai seuraavaan päivään.
6. Leikkaa kohmeisena ohuita viipaleita ja laita lohipastrami vadille esille.
7. Tarjoa lohipastrami sahramikastikkeen kanssa.
Lisää reseptejä:
Sitruunamarinoitua lohipastramia
Lohikääröt
Ruoka.fi: Jääkellarin lohi
Keskustelu
Kommentoi juttua: Lohipastrami