Lohi ja bataattimuusi intialaisittain
Lohi ja bataattimuusi intialaisittain on vaivaton arkiruoka, jolle intialaiset mausteet antavat uutta makua.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
Ainekset
Lohi:
- 700 g lohta
- puolikkaan sitruunan mehu
- 2 rkl vaaleaa siirappia
- 1 ½ tl Garam masala-mausteseosta
- ½ tl savustettu paprikajauhetta
- 1 tl suolaa
Intialainen bataattimuusi
- 800 g bataattia
- 25 g voita
- 1 tl Garam masala -mausteseosta
- ¼ tl suolaa
- chilijauhetta
Lisäksi
- 1 pss pakasteherneitä
Valmistusohje
Lohi ja bataattimuusi valmistuvat intialaisittain näin:
1. Valmista ensin bataattimuusi. Kuori ja paloittele bataatit. Keitä bataattipalat suolalla maustetussa vedessä pehmeiksi, noin 15 minuuttia.
2. Leikkaa lohi nahkoineen annospaloiksi. Pirskottele pintaan puolikkaan sitruunan mehu ja valuta kalan päälle siirappi. Ripottele lohen pinnalle garam masala -mausteseos, suola ja chilijauhe.
3. Kypsennä lohipalat 225-asteisten grillivastusten alla noin 10 minuuttia tai, kunnes ne ovat kypsiä ja saaneet kauniin värin pintaan.
4. Valuta bataateista liemi talteen ja soseuta bataatit. Lisää ensin voinokare ja mausteet ja sitten keitinlientä, kunnes muusi on sopivan pehmeää.
5. Valmista pakasteherneet pakkauksen ohjeen mukaan ja tarjoa lohi ja bataattimuusi herneiden kanssa.
Vinkki: Valmista lohiaterian alkuun intialainen tomaattikeitto.
Lue myös Anna.fi: Innostu intialaisesta ruoasta
Kommentoi
Kommentoi juttua: Lohi ja bataattimuusi intialaisittain
Missä vaiheessa chili ja garam masala lisätään