Reseptit
yli 60 min
6

Luksuslihamureke juustosydämellä

Luksusmurekkeessa maistuvat Välimeren maut: tomaatti, yrtit ja parmesaanijuusto.

Ainekset

Lisää kauppalistalle
800 g naudan jauhelihaa
1 dl korppujauhoja
1 dl (200 g) kermaviiliä
2 salottisipulia
2-3 valkosipulinkynttä
25 g voita
1 tl suolaa
1 tl rouhittua mustapippuria
2 kananmunaa
1 prk (400 g) tomaattimurskaa
100 g parmesaanijuustoraastetta
3 rkl ketsuppia
2 rkl kuivattuja yrttejä (esim. basilikaa ja oreganoa)

Lisäksi:

200 g juustoraastetta, esimerkiksi emmentalia

Tarjolle:

juuresmuusia

Valmistusohje

1. Ota liha huoneenlämpöön. Sekoita korppujauho ja kermaviili keskenään. Anna turvota 15 minuuttia.

2. Hienonna sillä aikaa salottisipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipuleita kuumassa voissa muutama minuutti. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Siirrä hetkeksi sivuun ja anna jäähtyä.

3. Sekoita jauhelihan joukkoon turvotetut korppujauhot, kananmunat, tomaattimurska, puolet parmesaaniraasteesta, ketsuppi ja yrtit. Anna hetken levätä. Laita puolet murekemassasta esimerkiksi pitkulaisen leipävuoan pohjalle. Ripottele väliin juustoraaste ja painele päälle loput murekemassasta. Ripottele päälle loput parmesaaniraasteesta.

4. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 25–30 minuuttia. Anna murekkeen jäähtyä hetken ennen tarjoilua. Tarjoile juuresmuusin kanssa.

Ohje: Kokkaavan isin ruokablogi

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 1/18.

Maukkaat murekkeet teet myös näillä ohjeilla:

kreikkalainen mureke

Kreikkalainen lihamureke

sveitisiläinen lihamureke

Sveitsiläinen lihamureke

lihamureke

Jauhelihaihamureke

Ruoka.fi: Omenainen lihamureke ja uunikasvikset

Avainsanat

Avainsanat: Ateriatyyppi: Raaka-aineet:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Luksuslihamureke juustosydämellä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X