Reseptit
30-60 min
10

Luumu-rusinakeitto

Ainekset

Lisää kauppalistalle
2 ½ dl (150 g) rusinoita
3 l vettä
5 dl (250 g) kuivattuja luumuja
1 kanelitanko
1 vaniljatanko
1 ½-2 dl sokeria

Suurustukseen

1 dl vettä
1.5 dl perunajauhoja
(Koristeluun 1 dl kermaa)

Valmistusohje

Luumu-rusinakeitto on joulun perinteinen jälkiruoka, tai riisipuuron kaveri.

1. Paloittele luumut. Kiehauta vesi ja lisää rusinat, luumut sekä kaneli- ja vaniljatanko. Keitä 20 minuuttia ja poista tangot. Mausta keitto sokerilla. 2. Valmista suurus. Sekoita peruna-jauhot veteen ja kaada liemi nauhana keittoon. Kuumenna, kunnes keitto pulpahtaa. Nosta kattila liedeltä ja jäähdytä keitto.

3. Vatkaa kerma vaahdoksi ja koristele jäähtynyt luumu-rusinakeitto kermavaahtonokareilla.

Kokeile myös muita jouluisia jälkiruokia:
Sekahedelmäkiisseli
Puolukkamousse
Mausteiset glögipäärynät
Ruoka.fi: Luumurahka

Keskustelu

VAnha ohje varmaankin, mutta ihanko oikeasti suurusteeksi 1 dl vettä ja 1,5 dl perunajauhoja. Luultavamminkin 1,5 rkl tmv.

Kommentoi juttua: Luumu-rusinakeitto

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X