Valmistusohje
Rusinakeitto valmistuu näin.
1. Paloittele luumut. Kiehauta vesi ja lisää rusinat, luumut sekä kaneli- ja vaniljatanko. Keitä 20 minuuttia ja poista tangot. Mausta keitto sokerilla.
2. Valmista suurus. Sekoita peruna-jauhot veteen ja kaada liemi nauhana keittoon. Kuumenna, kunnes rusinakeitto pulpahtaa. Nosta kattila liedeltä ja jäähdytä keitto.
3. Vatkaa kerma vaahdoksi ja koristele jäähtynyt luumu-rusinakeitto kermavaahtonokareilla tai nauti rusinakeitto uuniriisipuuron kanssa.
Kokeile myös muita jouluisia jälkiruokia:
Sekahedelmäkiisseli
Puolukkamousse
Mausteiset glögipäärynät
Katso myös Anna.fi/Ruoka.: Luumurahka
Keskustelu
VAnha ohje varmaankin, mutta ihanko oikeasti suurusteeksi 1 dl vettä ja 1,5 dl perunajauhoja. Luultavamminkin 1,5 rkl tmv.
Kommentoi juttua: Luumu-rusinakeitto