Reseptit
8
Kiitos

Maa-artisokkakeitto

Pehmeäarominen maa-artisokkakeitto saa tässä reseptissä väriä porkkanasta, valkosipulista ja muskottipähkinästä.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Maa-artisokkakeitto

2 porkkanaa
500 g maa-artisokkaa
200 g Rosamunda-perunaa
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
öljyä tai voita
kasvisliemikuutio
noin 1 l vettä
1 dl kermaa
ripaus valkopippuria
1 tl suolaa
muskottipähkinää

Valmistusohje

1. Kuori juurekset ja perunat. Kuori ja silppua sipulit. Kuullota sipulisilppu rasvassa. Lisää vesi ja kasviliemikuutio, kuumenna kiehuvaksi. Paloittele porkkanat liemeen ja keitä noin 15 minuuttia. Lisää muut kasvikset ja keitä puolisen tuntia.

2. Soseuta keitto. Lisää mausteet ja kerma. Voit tehdä keitosta myös vaahtoavan sekoittamalla vispilällä
joukkoon kevyesti vaahdotettua kermaa ja alkoholitonta, kuohuvaa kuusenkerkkäjuomaa.

Lue myös: Makoisa maa-artisokka

Keskustelu

Kommentoi juttua: Maa-artisokkakeitto

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X