Makupaloja
Makupalat eli helpot suolaiset pikkupiirakat leivotaan näppärästi kaupan valmiista piirakkataikinasta. Piirakoiden suolainen täyte rakennetaan oman makumieltymyksen mukaan.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 12 annosta
Ainekset
Makupalat eli pienet suolaiset piirakat
- 400 g piirakkataikinaa
Makupalojen juustotäyte
- 200 g esimerkiksi manchegoa tai cheddar-juustoa
Makupalojen kasvistäyte
- ohueksi viipaloitua kesäkurpitsaa
- kirsikkatomaattien puolikkaita
Makupalojen koristeeksi
- rucolaa
- parmankinkkuviipaleita
- rapeaksi paistettuja sipulisilppua
Valmistusohje
Makupalat leivotaan valmiista piirakkataikinasta näin helposti:
1. Paina sulatetusta ja kaulitusta valmiista piirakkapohjasta halkaisijaltaan 4–5 senttimetrin kokoisia pyöreitä annoskiekkoja.
2. Nosta piirakkakiekkojen päälle makusi mukaan joko erilaisia juustoja tai ohueksi viipaloituja kasviksia, kuten kesäkurpitsaa, tomaattia tai perunaa.
3. Paista makupalat 200 asteessa kunnes pinnat ovat saaneet kauniin värin. Koristele lämpimät makuapalat esimerkiksi rucolan-lehdellä, parmankinkkuviipaleella tai rapeaksi paistetulla sipulilla. Tarjoile makupalat vaikkapa pikkujouluissa, lahjanvalvojaisissa tai glögijuhlissa.
Lue myös: Näin leivotaan pienet sipulipiirakat
Lue myös Anna.fi: Hurmaavat suolaiset piirakat – mehevä piirakka on illanistujaisten luottoherkku
Kommentoi
Kommentoi juttua: Makupaloja