Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Malai kofta -kasvispyörykät

Malai kofta -kasvispyörykät tehdään perunasta, paneerjuustosta ja intialaisista mausteista. Lisänä maistuu pehmeän täyteläinen, tomaattinen ja cashewpähkinöillä aateloitu koftakastike.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Malai kofta -kasvispyörykät

  • 4 keitettyä perunaa
  • 225 g paneerjuustoa (esim. Apetina)
  • 150 g cashewpähkinöitä
  • 2 vihreää chiliä
  • 1 ruukku korianteria
  • 1 rkl inkivääriä raastettuna
  • 3 rkl maissitärkkelystä (Maizena)
  • 1 rkl garam masala -mausteseosta
  • 1 tl suolaa

Kastike

  • 2 sipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl inkivääriä raastettuna
  • 2 rkl gheetä tai öljyä
  • 1 rkl garam masala -mausteseosta
  • 1 tl jauhettua korianteria
  • 1 tl jauhettua chiliä
  • 1 dl cashewpähkinöitä
  • 500 g tomaattimurskaa
  • 3 dl vettä
  • 2 dl ruokakermaa
  • 1 tl sokeria
  • 1 tl suolaa

Paistaminen

  • 5 dl rypsiöljyä

Valmistusohje

Malai kofta -kasvispyörykät valmistuvat helposti näin:

  1. Kuori neljä keitettyä, jäähtynyttä perunaa. Murskaa perunat haarukalla kulhossa. Valuta ja raasta paketti eli 225 grammaa paneerjuustoa. Ota 150 grammaa cashewpähkinöitä. Siirrä desilitra cashewpähkinöitä sivuun ja rouhi loput pähkinät veitsellä hienoksi rouheeksi. Kuori ja hienonna kaksi vihreää chiliä. Kuori ja raasta ruokalusikallinen tuoretta inkivääriä. Hienonna ruukku korianteria. Yhdistä perunat, juusto, pähkinät, korianteri, chili ja inkivääri. Lisää kolme ruokalusikallista maissitärkkelystä sekä ruokalusikallinen garam masalaa ja teelusikallinen suolaa. Sekoita käsin tasaiseksi taikinaksi. Laita taikina jääkaappiin 30 minuutiksi.
  2. Tee sillä aikaa kastike. Kuori ja raasta kaksi sipulia, kaksi valkosipulinkynttä ja kaksi ruokalusikallista inkivääriä. Kuumenna kaksi ruokalusikallista gheetä tai ruokaöljyä kattilassa ja paista sipuli-valkosipuli-inkivääriraastetta hetki. Lisää ruokalusikallinen garam masalaa, teelusikallinen jauhettua korianteria ja teelusikallinen jauhettua chiliä ja paista 1–2 minuuttia. Lisää desilitra cashewpähkinöitä, 500 grammaa tomaattimurskaa ja kolme desilitraa vettä. Hauduta kastiketta 20 minuuttia välillä sekoittaen. Soseuta kastike tasaiseksi. Lisää tarvittaessa tilkka vettä. Pidä kastike lämpimänä.
  3. Pyöritä koftataikinasta 12 palleroa. Kaada puoli litraa rypsiöljyä pienehköön kattilaan ja kuumenna keskilämmöllä noin 180-asteiseksi. Uppopaista pallerot rapsakoksi muutama kerrallaan, 2–3 minuuttia molemmin puolin. Ota valmiit koftat reikäkauhalla talouspaperille valumaan.
  4. Lisää kastikkeeseen kaksi desilitraa ruokakermaa, teelusikallinen sokeria ja teelusikallinen suolaa. Kiehauta kastike. Laita pyörykät kastikkeeseen ja tarjoa heti.

Vinkki! Tarjoa malai kofta -kasvispyörykät keitetyn riisin ja naanleivän kera.

malai kofta -kasvispyörykät

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 2/2023.

Lue myös Anna.fi: Kofta korma -linapyörykät


Kommentoi

Kommentoi juttua: Malai kofta -kasvispyörykät

Sinun täytyy kommentoidaksesi.